Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kocsonya.... és ...

2012.01.18. 14:19 | margit2 | 12 komment

.

.

Ha tél, akkor a kocsonya bizony nem maradhat el nálunk. Már főztünk karácsony előtt is, és újév után egyszer... De mivel most lett hideg, ismét nekiálltunk hétfőn. De jó is volt reggelire tegnap és ma is.... De van még, mert 14 tányérral lett....

Tegnap megcsináltam a rizst nápolyi módra ebédre. Már régebben kinéztem a neten. Finom volt rántott gombával és karfiollal.

.

A receptek megtalálhatóak itt: ..... Kocsonya .... Rizs nápolyi módra

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr996030846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef 2012.01.18. 13:35:45

A kocsonya guszta, a mennyiség nem semmi! A nápolyi rizs is tetszik, még egy panirozatlan karfiol kellett volna, s akkor meg lenne az olasz trikolor.

margit2 2012.01.18. 13:56:03

Hobbychef! Láttam Nálad szép szalagos fánkot, én éppen szombaton tervezek sütni... Legfeljebb majd szellőztetek... %mrgreen%

Böbsi 2012.01.18. 19:53:55

A kocsonyát vittem 2 tányérral! :)

marisom 2012.01.19. 07:42:33

Szép tiszta a kocsonyád, guszta, mi is nagyon szeretjük már nálunk is volt kétszer dec. elején és két ünnep között, de még atélen biztos fogok egyszer főzni. A rizst jegyeztem és majd sorra kerül, jól néz ki.

margit2 2012.01.19. 07:57:14

Böbsi! Váljék egészségetekre, igazán szívesen adom! %smile%

margit2 2012.01.19. 08:00:35

Maris! Így szeretjük a kocsonyát! ... Inkább kevesebb lé legyen rajta, de a zsíros réteget alaposan lemerem a tetejéről, mielőtt a tányérokba a húsra rámerem. %razz% A rizzsel meg úgy vagyok, hogy időnként változtatni kell a milyenségén... Nagyon szeretjük magában is, rizibiziként borsóval aztán ananásszal, kukoricával keverve... stb. De így ízesítve is más, ki kell próbálni! %wink%

bikfic 2012.01.19. 10:47:48

hmmm, mondtam már, h szívesen befizetnék hozzád? ;-)))

margit2 2012.01.19. 12:21:32

Bikfic! Itt a margit2 kifőzde!.... Rendelhetsz! %lol%

kata... 2012.01.19. 19:49:59

kocsonyát csak készíteni szeretem,enni nem:D én is totál lezsírtalanítom a tetejét:) nagyon guszták:)

margit2 2012.01.19. 20:01:53

Én enni is nagyon szeretem, de csak itthon!... Ráadásul én enni jobban szeretem, mint csinálni.... %razz%

bikfic 2012.01.29. 20:17:14

de most komolyan!! nem gondolkodtál még saját kifőzdében? vagy már van, csak nem tudok róla? :-o :-)) állandó kuncsaft lennék.

margit2 2012.01.29. 20:50:51

Aranyos vagy!... De nekem bőven elég a saját családomat ellátni finomságokkal.... %smile%
süti beállítások módosítása