Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Fűszeres kenyér, majd zabkenyér ...

2012.02.13. 10:44 | margit2 | 22 komment

.

.

.

Az utóbbi időben nagy kedvet kaptam a házikenyér sütéséhez is. A fűszeres kenyerem nagyon kapós lett. De mivel szeretek kísétletezni többféle kenyeret is kipróbálok. Most lett kész körülbelül fél órája a zabkenyér. Ezt 2 cipó formájában sötöttem meg egy tepsiben. Már fel is szeltem belőle. Igazán meg vagyok elégedve vele!

A receptek megtalálhatóak itt: ... Fűszeres kenyér .... Zabkenyér

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr746030838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marisom 2012.02.13. 10:40:39

ÁÁÁ, ez nagyon szép lett, gratulálok! A zabkenyér érdekes, én zabpelyhes muffint sütöttem, nekem az nem annyira jött be, finom volt, de. A kenyérre egyszer rászánom magamat, mert az másként készül, a zab védi a szívet:-)

evimami 2012.02.13. 11:33:05

Azt a zabos kenyeret kérném útnak indítani hozzám!

margit2 2012.02.13. 11:39:25

Maris! Nálunk is a fehér kenyér a menő, de a mai zabkenyér kivételesen ízlik mindkettőnknek! %razz%

margit2 2012.02.13. 11:40:32

Dédike! Látom, hogy Te is az egészségesebbet választottad! ... Akkor küldöm az egyik cipót! %wink%

mclub 2012.02.13. 19:07:23

Ó, de gyönyörűek! :)

margit2 2012.02.13. 19:19:22

Most én is nagy örömmel sütöm a különböző kenyereket. Ebben a hidegben nincs is kedvem elmenni kenyérért... Na és a sikerélmény, ha itthon jóízűen eszi mindenki, az sokat jelent nekem!%smile%

ételital 2012.02.14. 07:29:36

Nagyon szépek lettek!

margit2 2012.02.14. 08:38:37

Iluska! Köszi, de a lényeg mindig az, hogy finom legyen! ... Szerencsére ezek azok is lettek! %razz%

ametiszt 2012.02.14. 08:44:13

Szépek lettek! Én a rozsos kenyereket szeretem, már évek óta magam sütöm a kenyerünket.

greenfield 2012.02.14. 10:54:51

Szia! Ezek nagyon gyönyörűek! További szép napod legyen!:-)

margit2 2012.02.14. 13:25:21

Ametiszt! Én nem olyan régen sütöttem éppen rozsos kenyeret. Megállapítottam, hogy a fehér kenyér után az ízlik a legjobban! Biztos többször sütök is majd! %wink%

margit2 2012.02.14. 13:26:16

Köszi Greenfield! Neked is kellemes napot! %smile%

Böbsi 2012.02.15. 14:05:30

Szépek ezek a kenyerek! Én már olyan régen sütöttem!

margit2 2012.02.15. 19:03:07

Akkor itt lenne az ideje újra sütni! %wink% Most, amíg ilyen rossz idők vannak, én megint belelendülök a kenyér sütésekbe! %razz%

Bíbor 2012.02.16. 15:58:58

Meseszépek a kenyereid! Nekem ha keményebb a tésztám, akkor sem tartja meg ilyen szépen a formáját. Nem lesz ilyen szép kerek. A formában sütött szép egyenletes lesz, hatalmasra megnő, bármelyik változata jöhet. 3 éve nem vettünk boltban kenyeret, zsemlét. Én mostanában a napraforgó kalácsot és az ostorost sütöm nagy sikerrel - receptjeid szerint. Köszönöm!

margit2 2012.02.16. 16:53:50

Örülök, ha tetszenek a receptek. ... Bizony én is elég sokat kísérleteztem, mire meg lettem elégedve velük. De azt szokták mondani, hogy : " a gyakorlat teszi a mestert!"... Biztos, hogy kellett idő, mire ráéreztem, hogy milyennek is kell lennie a tésztájának! %wink% További jó sütögetést!

marisom 2012.02.16. 20:18:22

De azt szokták mondani, hogy : " a gyakorlat teszi a mestert!"... én már régen gyakorolok, mégis el tudom rontani :-D

margit2 2012.02.16. 21:57:06

Azért még én most is sokszor kísérletezek ám, nekem sem sikerül minden mindig tökéletesre... %wink%... Olyan ember nincs is, aki sosem hibáz, sosem téved...

marisom 2012.02.17. 07:02:33

Én a héten 23 órás kenyeret sütöttem, gondolhatod milyen lett:-D

margit2 2012.02.17. 09:20:06

Remélem, hogy raktál be róla fotót ! Átnézek! %eek%

Böbsi 2012.02.18. 13:54:41

Az a baj hogy a kenyér készítéséhez sok idő kell, nekem meg abból van a legkevesebb!

margit2 2012.02.18. 18:32:42

Bizony, ha dolgozol, akkor nem nagyon marad idő a kenyérsütésre, mert annak meg kell adni a módját! %wink%
süti beállítások módosítása