Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás kecsap....

2012.08.23. 16:22 | margit2 | 9 komment

  

.

Tegnap már másodszor főztem almás kecsapot. Ez nagyon hasonlít a boltban kaphatóhoz. Igazán finom lett az idén is. 

A receptje megtalálható itt: ....    Kecsap 2.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr826030790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2012.08.23. 17:42:58

tegnap paradicsomot főztem! Úgy gondoltam a meleget már nem lehet fokozni. Tévedtem. Ma a lakás csekéj 28 fok hűvöset áraszt Már kipurcantam.......

margit2 2012.08.23. 17:49:29

Mi meg ma újra lecsót, főztünk.... Legközelebb egy adag fűszeres kecsapot akarok még főzni, mert arra is igény van a családban... Utána már csak paradicsomlét főzök be. Eddig abból 12 liter van idei. %razz% Itt is 28 fok a hűvös lakás most... Odakint még 33 fok van.... De már nyitva az ablak, mert szellőztetni is kell... %wink%

marisom 2012.08.26. 21:22:59

Nagyon szorgos vagy, de hát ilyenkor mást se csinálunk, mint befőzünk. Rengeteg parit ültettem, de várni kell, hogy érjen, mert mindig kotyvasztok valamit belőle, most télre tésztára szószt, aztán pizzára alapot, készült már parilé is lassan ez következik. Idén még napon aszaltam is és olajba tettem ej. Ez nagyon guszta lett, nézem a recit.

margit2 2012.08.27. 08:13:21

Te is sok mindent elteszel télre, de ha megterem a kertben a hozzávaló, így is kell tenni. %smile%

Gita 2012.08.28. 09:32:51

Megcsináltam ezt is! Nagyon fini lett! Köszi a receptet! :-)

margit2 2012.08.30. 18:59:01

Gita! Nagyon szívesen! %smile%

ételital 2012.08.31. 21:25:05

Nincs almaíze? vagy így nem kell bele cukor?

margit2 2012.09.01. 08:39:11

Ha már ettél bolti kecsapot, akkor össze tudod hasonlítani... Szerintem nincs is különbség közte, csak ez finomabb! ... Kell bele cukor is, nézd csak meg az elkészítését!... Kattints rá a kecsap 2. linkre! %wink%

margit2 2012.09.01. 08:42:46

... ja és egyáltalán nem is érezni az almát benne, mert összeérik az íze! ... Nagyon finom, csak próbáld ki! %razz% .... én most a második főzésnél több almát is tettem bele, mint a receptben van, de nem volt érezhető, sőt! ... ha sok az almád, akkor ne sajnáljad ki belőle! %smile%
süti beállítások módosítása