Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Lengyel rozskenyér...

2012.12.13. 21:02 | margit2 | 8 komment

.

.

Most újra elkezdtem sütni a rozskenyereket. Tegnap annyira kapós volt, hogy ma ismét kellett sütni... Igaz, hogy csak kis formában sütöttem, így 60-70 dkg-os kenyerek lettek, ami négyünknek el is fogy naponta... Főleg ma kocsonyát is főztem... Na ahhoz meg kell egy szelet kenyér legalább.

A receptje megtalálható itt: .... Lengyel rozskenyér

De most nem római tálban sütöttem, hanem egy teflonos kis 22 cm-es formában, és csak fele adagot! A kenyérsütőgépben bedagaszttatttam a tésztáját, és amikor megkelt, körülbelül 40 perc múlva kivettem a gépből, megformáztam, és a tetejét bevágtam zsilett pengével, majd a kiolajozott formába tettem kelni ismét 40 percre. Amikor már szépen megkelt, beraktam az előmelegített sütőbe, és 210 fokon 8 percig sütöttem. Majd levettem 180 fokra, és még 27 percig sütöttem. Ekkor kivettem rácsra tettem, és a tetejét langyos vízzel lekentem, hogy ropogós legyen!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr486030760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2012.12.14. 10:29:22

Ez nagyon finomnak néz ki. Most kisütöttem magym a bulira,újra formába kell esnem,

margit2 2012.12.14. 18:05:10

Dédike! Bizony, hogy az! Azt hiszem, hogy 2 naponként legalább ezt kell sütnöm egy jó ideig. Már sokkal jobban ízlik mindnyájunknak a fehérnél! Ennek örülök is, mert sokkal egészségesebb is! %razz% Bulira sütöttél?... Na mindjárt átnézek Hozzád, remélem, lesz fotó is! %eek% .

ételital 2012.12.15. 17:26:00

Amikor római tálban sütöd, nem ragad bele?

margit2 2012.12.15. 18:48:07

Nem ragadt bele, de kivettem az utolsó 10 percre, mert nagyon világos volt az oldala, és tepsibe rakva még sütöttem tovább. %wink%

ételital 2012.12.16. 12:42:00

Pedig az a világos oldal a legfincsibb. :-)

margit2 2012.12.16. 14:52:45

Igen nagyon finom a világos oldala, persze csak akkor, ha jól át is van sülve! %wink%

Ditta84 2012.12.18. 19:35:20

Szia Margitka! Hú de régen hagytam megjegyzést :) meglátogatni szoktalak sűrűn,de írni már kevésbé,remélem jól vagy,jól vagytok,nagyon sok finomságot készítettél mostanában,gondolom már karácsonyra is dolgozol gőzerővel :) Puszika.

margit2 2012.12.18. 21:21:14

Szia Ditta! Bizony már nagyon régen láttalak itt.... Én is voltam Nálad... Láttam, hogy nagyon sok finomságot készítettél. %wink% Igen, sütögetek folyamatosan.... Ma a sós apró sütik voltak soron, már ott vannak a fém dobozokban... %razz% Köszi, megvagyunk... Remélem, hogy Ti is jól vagytok mindnyájan! %smile% .
süti beállítások módosítása