Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ostoros kalács kakaós krémmel...

2013.01.29. 18:34 | margit2 | 13 komment

.

Már elég régen sütöttem kalácsot.... Ma délután megsütöttem az egyik régi kedvencünket... De ma a recepten kívül még egy jó nagy evőkanál kovászt is tettem a hozzávalókba, mielőtt elindítottam a kenyérsütőgépet a munkára. Mivel azt tapasztalom, hogy a kenyér is sokkal finomabb, ha kovászt is teszek bele. Tulajdonképpen minden kelt tésztába teszek valamennyit, bizony, hogy sokkal lazább, foszlósabb lesz az állaga!

A receptje megtalálható itt: ... Ostoros kalács kakaós krémmel

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr726030745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2013.01.30. 01:12:06

Na, majd, ha helyre rázódtam én is sütök.

margit2 2013.01.30. 07:57:42

Remélem, hogy az már hamarosan lesz! %smile%

marisom 2013.01.30. 16:45:53

Nekem mostanában nincs ihletem, pedig ez a kalács vacsorára nagyon kínálja magát. A kovász tényleg nagyon jó, én is használom, azt az igazi etetőst.

mclub 2013.01.30. 17:35:01

De jó! Éppen a múltkor említette valaki az ostoros kalácsot, de nem tudtam, milyen az. De most már tudom! :)

margit2 2013.01.30. 18:02:03

Maris! Mivel 2 rúd lett ebből, így mára is maradt. Éppen uzsonnára ettünk egy egy szereltet a férjemmel... Ő szilvalekvárral, én pedig sárgabaracklekvárral kísérve! %razz%

margit2 2013.01.30. 18:06:54

Gyöngyi! Én egy időben elég gyakran megsütöttem, de mostanában már próbálok kevesebb keltest sütni.... Persze azért időnként kell! %wink%

amerika24 2013.01.31. 07:26:12

De régen is sütöttem...nálunk ez a csokival töltött fonott kalács... ...a név persze lényegtelen, pontosan ilyen mint a tiéd, és nálam is nagyon szeretik a folyós töltelék miatt...

amerika24 2013.01.31. 07:28:30

...most néztem a recepted, mégsem teljesen olyan....én csak két-két szálat csavarok össze, miután megtöltöttem...

margit2 2013.01.31. 09:01:25

Tulajdonképpen akkor az csak a külsőségekben más... Mindenesetre az tény, hogy nagyon finom! %razz%

marisom 2013.01.31. 17:39:12

Margit finom uzsonnátok volt, én mind a két lekvárt szeretem.

margit2 2013.01.31. 18:37:47

Maris! Én is szeretem mindegyiket... De azért a sárgabarackosat jobban! Így ezen sem veszünk össze! %mrgreen%

ételital 2013.02.09. 22:11:44

Ezt a receptedet már kipróbáltam!

margit2 2013.02.10. 07:52:07

Remélem, hogy ízlett Nektek is! %wink%
süti beállítások módosítása