Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Pupácska ( mákos guba ) ...

2013.03.26. 20:08 | margit2 | 14 komment

.

Ma vacsorára pupácskát készítettem. A Hot Pan elektromos serpenyőben mindig hamar elkészülök vele. Még daráltam plusz mákot és aki akar porcukort is tehet rá. Ja és még nagyon szeretjük ha lekvár is van a tányérban rajta! Most sárgabarack és szilvalekvárt ettünk hozzá. Én szeretek egy pohár hideg tejet is meginni mellé.

Én így készítem, ahogy a Hot Panhoz mellékelt receptfüzetben is van:

Hozzávalók: 10 db szikkadt kifli, 15 dkg vaj, 4 dl tej, 5 evőkanál darált mák, kristálycukor ízlés szerint, és vaníliás cukor. Egy narancs héja lereszelve.

Elkészítése: A kifliket karikákra vágom, majd a vajon megpirítom. Közben hozzáöntjük a tejet, megszórjuk a mákkal és a cukrokkal, és hozzáadjuk a lereszelt narancs héját is. Először fedő alatt pároljuk, de közben én mindig megkeverem. Végül fedő nélkül még pirítok rajta.

Gyorsan elkészül, maximum 25 perc.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr916030729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.26. 20:15:22

Gondolom nem kell nagy konyhaművészet ezt elkészíteni, de ezek a kis furfangok benne, hogy megpirítjuk a kiflit, sokat emelnek az ízén. Én nagyon szeretem a pirított dolgokat ropogtatni. A rozskenyeret is beteszem a kenyérpirítóba, a pizzát, vagy a lepények alját is szeretem ropogósra. Jaj, mi lesz, ha olyan öreg leszek, és nem lesz erős fogam...

margit2 2013.03.26. 20:18:23

Te nem szoktál csinálni sosem? %eek% ... Igaz, hogy én is itt ismertem meg, amikor férjhez jöttem... Hú de régen is volt már....

2013.03.26. 20:30:20

nem szoktam gubát csinálni, nem így nőttem fel, de az anyósomék gyakran esznek mákos ételeket, és néha nálunk is van. Az anyósomtól tanultam, hogy a szilvalekváros derelyét darált mákba forgatják, nem pedig morzsába, ezt én is szeretem most már.

margit2 2013.03.26. 20:35:16

Anyukám nem csinált soha gyermekkorunkban... Én is itt tanultam meg anyósomtól... Én a diót jobban szeretem, de a férjem inkább a mákot... Ezért van időnként ez is és az is... %razz% ... a derelyét én is morzsába forgatom, meg a gombócot is... De az is finom dióval is ám! %wink%

2013.03.26. 20:40:51

nem próbáltam még dióval, már az is újdonság, hogy mákkal ették, majd kipróbálom legközelebb. Igazán a diót szintén szabadon ropogtatva szeretem, nassolásképpen :)

margit2 2013.03.26. 20:55:46

Én is nagyon szeretem a diót... de most még óvatosan kell eszegetnem... Ma sütöttem ki kefires lángost reggelire a férjem óhajára... Egyet én is megettem kétszeri nekifutásra tejföllel és reszelt sajttal... Még sajnos a fokhagymát is mellőznöm kellett...

amerika24 2013.03.26. 21:43:15

De régen is csináltam, pedig a gyerekeim nagyon szerették , amikor kicsik voltak...aztán pár éve a nagyobbik lányom talált hozzá egy újítást...mikor kész a guba, bele simította egy jénai tepsibe és leöntötte egy adag vaníliás pudinggal...aztán be a sütőbe. Nagyon nagyon finom lett... Nálunk ez csak mákkal elképzelhető, mással még nem is csináltam...

evimami 2013.03.26. 21:58:40

Na az én változatom: Ha sok a tojásom, 2-3 db-t Mint a piskótának felverem, és kész mákos cuccot beleforgatom, sütőbe sütöm Ropogós tetejűvé. Mindenkinek tetszik, nagyon kapos

margit2 2013.03.27. 07:40:24

Amerika! Eleinte mi is csak mákkal ettük... De én szoktam dióval, és rá lekvárt rakva a tányérba, úgy is nagyon finom tud lenni! ... Vaníliás pudinggal is meg tudnám enni!... Mostanában sokféle ételt eszek pudinggal! %razz%

margit2 2013.03.27. 07:42:09

Dédike! Jól hangzik a Te változatod is! ... Még gyorsabb is összedobni! %wink%

Ircsike 2013.03.28. 06:46:22

Férjem kedvence a mákos guba, de én is nagyon szeretem. :) Szeretettel kívánok Neked és a családodnak áldott, boldog húsvéti ünnepet! :)

margit2 2013.03.28. 07:21:25

Köszönöm szépen Ircsike! Nektek is szép ünnepet kívánok a gyönyörű unokátokkal! %smile% A mákos guba itt a a férjem kedvence már gyermekkorától... De én is szeretem. %razz% .

Krisszta 2013.03.29. 06:17:12

Nálunk is nagy kedvenc, nemcsak a gyerekek mi is nagyon szeretjük. :-)

margit2 2013.03.29. 07:57:07

Szia Krisszta! De örülök, hogy látlak újra! %smile% ... Jól vagytok???? Igen ez olyan főleg gyermekek kedvence... De azért sokan szeretik a "nagyok" is! %wink%
süti beállítások módosítása