Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Croissant...

2013.06.01. 17:35 | margit2 | 17 komment

.

Már napok óta akartam sütni... Ma délután rá is szántam magamat. A sok édesség után igazán jólesik.... Most sült meg. Nagyon szeretjük... Nem is tudom, hogy miért is nem sütöm meg gyakrabban...

A receptje megtalálható itt:  .... Croissant

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr206030708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2013.06.01. 19:42:46

ha sütök, fele mindíg a fagyasztóba kerűl!

2013.06.01. 19:53:42

ó, ez nagyon finom, tökéletes sós kényeztetés, nekem is ki kellene próbálni, de olyan precíz receptje van, én meg...

2013.06.01. 19:54:57

ja, és úgy örülök mindig, ha jön a hétvége és valami meglepetést teszel föl, egyre buzdít engem a jó sütésre :)

margit2 2013.06.01. 20:32:06

Dédike! Nálunk sosem kerül a fagyasztóba, ha sütök! %wink%

margit2 2013.06.01. 20:40:14

Lí! Lehet ezen is egyszerűsíteni... Igazán nem nehéz elkészíteni... Ma például én amikor elfeleztem a tésztát, kisodortam kör alakúra az egyiket. Aztán a kenésre kimért vajat csak rádobáltam, majd a reszelt sajtos is erre szórtam, és utána megsóztam. Ezután kisodortam a másik tésztát is ugyanakkora kör alakúra, és ráhelyeztem. Kicsit sodrófával lelapítottam, és már vágtam is mindig felezve. Végül 16 cikk lett... Utána már csak pillatok műve, és lehet is feltekerni, és tepsibe tenni... Igenis meg tudod csinálni! %smile%

2013.06.01. 20:44:22

Margitka, ne kínozz, hogy én kör alakúra nyújtsak valamit! :)

margit2 2013.06.01. 20:48:25

Ugyan már!... meg segít a sodrófa is! Na és nem kell annak annyira pontosan kör alakúnak lennie, hiszen úgyis cikkekre lesz vágva! %wink%

2013.06.01. 20:58:49

ja, igaz, ha már nem kell szabályosra, akkor biztos sikerül :) köszönöm, az utóbbi tanácsokkal megkönnyítetted a helyzetem :)

margit2 2013.06.01. 21:01:32

Na ugye!... Akkor mikor is sütöd meg? %eek%

2013.06.01. 21:04:15

Akkor, ha valami folyósabb sós tölteléket tudsz ajánlani, mint pl. a roládok sajtkrémje.

margit2 2013.06.01. 21:13:52

Én direkt teszek bele darabos füstölt sajtot... reszelve is tettem már... De a folyós töltelék szerintem ebbe nem nagyon jó, mert kifolyna a végein... Talán, ha sűrűbb krémet keversz ki, az jó lehetne. %razz% ... Kreálhatsz akár sonkadarabokkal vegyítve is.

2013.06.01. 21:24:11

Persze, köszi, lesz kísérletezés :)

amerika24 2013.06.01. 21:44:21

Miket ti itt süttök! ...az embernek megjön az étvágya.... Én eddig el sem tudtam képzelni a croissant sósan...egyszer csináltam életemben, jó régen volt, de az enyém édes volt...egy újságban akadtam rá akkor, és nagyon -nagyon tetszett, csupa ropogós, foszlós belsővel...

margit2 2013.06.02. 08:13:49

Lí! Nem fogod megbánni, ebben biztos vagyok! %wink%

margit2 2013.06.02. 08:17:13

Amerika! Én először sósan sütöttem croissant, de aztán kikísérleteztem édesen is. Mindegyik ízlik... Én a sósat szeretem jobban, de tudod "ízlések és pofonok különbözőek"... %smile% ... az édes változatot megtalálod itt: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/edessutik3.htm#croissantedes %wink%

Gita 2013.06.03. 08:34:04

Hú de jól néz ki! Én meg még az édeset nem ismertem... Megnéztem a receptedet... talán egyszer lesz bátorságom nekiállni... mert csábító... :-)

margit2 2013.06.03. 16:35:38

Gita! Csak bátran álljál hozzá! Menni fog meglátod! %wink%
süti beállítások módosítása