Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Mákos-diós piskóta...és a többi...

2016.10.24. 08:12 | margit2 | 2 komment

makos-dios-piskota-2016_10_21.jpg

Kikísérleteztem ezt a mákos-diós kevert piskótát. A tojásfehérjék összegyűlnek időnként, hiszen a sárgájából több szokott fogyni sütésekkor.  Na ebbe a sütibe tettem + fehérjéket, és bizony sokkal könnyebb, finomabb lett tőle  a piskóta! Érdemes kipróbálni! Nálunk nagyon beválik! Sőt kedvencünk is lett! :-)

turosp-stok.jpg

... Mivel megint együtt volt a család, sütöttem túrós pogit is, de nem szaggattam, hanem derelyevágóval szeltem fel a kisodort tésztát, így gyorsabban haladtam vele... Aztán 1 tepsi sütőtököt is sütöttem.

hokifli-2016.jpg

Szombaton délután pedig, míg a fiúk az új  sportpálya avatásán  voltak, hókifliket is sütöttem... A dióba pár kanál sárgabaracklekvárt is kevertem, isteni íze lett!

A receptek megtalálhatóak itt:    ... Mákos-diós piskóta  ... Túrós pogácsa   ... Hókifli

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2111833693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2016.10.26. 07:25:57

Látom nálatok is sok finomság volt a hétvégén, Az idén nekem csak azok az ezüst színű tökjeim vannak, amit sütöttem eddig, még nem volt valami jó, de azt mondják, ezt a fajtát meg kell hogy csípje a dér
A tiéd szép sárga, s gondolom ez jó édes már.
Nagyon régen sütöttem hókiflit, pedig szeretik ...viszont mostanában gluténmentes dolgokat sütök, hogy ehessen a lányom is belőle. Nem tudom ez a kifli menne e rizsliszttel?
Daráltam tegnap egy tányér hájat, jó lenne egy kis kraflit sütni, de amig az idő engedi, inkább kint dolgozgatok, rakodok....aztán ha itt a rossz idő, úgy is beszorulunk.

margit2 2016.10.26. 07:36:27

Igen, a sütőtökre mindig ezt szokták mondani, hogy meg kell várni, hogy megcsípje a dér... Nekünk ez a sárga elég édes, de még besegítünk sütés közben... a sütés vége előtt kihúzom a tepsit és mézzel megcsorgatom egy kicsit, aztán visszarakom, és még kb. jó 5 percig sütöm. Nagyon finom a végeredmény!... De a nagy fiam is különösen édesen szereti, Ő még a tányérjában is csorgat villával egy kevés mézet a kész sült tökre... Hihi, az édes szájú!!
Persze én már nem, nekem vigyázni kell már a cukorral...én, ha valamit nem találok elég édesnek, nyírfacukort használok magamnak...

A rizsliszttel másképpen kell bánni, keveset használtam már én is.. hát nem tudom, hogyan viselkedne a kifli készítésénél... talán egy kevés mennyiséggel ki lepetne próbálni?

Mi is kint dolgoztunk tegnap még a kertben, a férjem tüzelt is, mert sok száraz ág összejött, de ma már nem lehetne, mert éjjeltől esik itt az eső...
süti beállítások módosítása