A szilvásgombócnak a tésztája a
Az elmúlt héten is sütöttem. Mégpedig pénteken túrós batyukat. Aztán a kecsap is a helyére került. Szombaton lángos készült. Tegnap pedig a borsóleves után szilvás gombócokat készítettem. De sok lett a tészta, ezért sütöttem ki olajban pogácsákat is. A krékert már csütörtökön megsütöttem, most négyzet alakúakra vágtam, így gyorsabban kész lettem. :)
Receptek itt: ... Túrós batyu ... Kecsap ... Lángos ... Olajban sült pogácsa
Ui: A szilvás gombóchoz a krumplis pogi tésztáját használom. Kis kockákra vágom, és abba teszem a kimagozott szilvát, majd forró sós vízben kifőzöm a gombócokat. Ha megfőttek, hideg vízzel leöblítem, és az előzőleg elkészített, olajban megpirított zsemlemorzsába forgatom!