Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás-kókuszos, és lángos...

2020.04.18. 15:23 | margit2 | 2 komment

almas-kokuszos-2020_04_18.jpg

langos-ma-2020.jpg

langos-2020_04_18.jpg

Túl vagyunk már az ebéden. Ma borsólevest főztem és természetesen sütöttem egy kenyérkét is. De azért még egy kis almás-kókuszos sütikéket is sütöttem, szív és kis muffin szilikonos formákban. Ebben sincsen liszt. Csak úgy találomra kevertem össze. Főztem mellé 1 liter tejjel étcsokoládés pudingot is. Aztán sütöttem ki a kefires lángos tésztájából, amit reggel kevertem még be, szépen meg is kelt délre...
lángost most fokhagymás tejföllel, és arra rászórt, összevágott snidlinggel és medvehagymával ettük. A reszelt trappista sajt most nem is hiányzott róla, pedig én azt is szoktam rátenni... Igaz, hogy a reggelihez azt is ettem ma.
Ez volt az egyik én adagom... mert kettőt ettem meg... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2515621902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2020.04.19. 08:09:22

Most megnéztem a lángos pontos receptjét, köszönöm, mert ennél fontos az arány, mivel elég kényes dolog vele dolgozni. Mindig tartok itthon kefirt, most már inkább ezzel keverem be a zsírban sütött tésztákat, és így nem tocsog a zsírban :)
Mivel nemrég tudomásomra jutott, hogy a zabpehely gluténmentes ezért klassz vele sütni ilyeneket, mint te is kevertél kókusszal, almával, és most már van szilikonos kis kerek sütögetőm. Ez azért jó, mert a gluténmentes lisztekből jobb, ha kis adagok sülnek egyszerre, a kenyér helyett is inkább zsemléket készítek.

margit2 2020.04.19. 19:20:07

@Kincse-: Nálunk nagyon nagy sikere van ennek a lángosnak! A kefir taszítja az olajat. Én nem használok zsírt már, évekkel ezelőtt leszoktunk róla.
Zabpehelyt pedig nagyon gyakran használok már. Ma is sütöttem egy kevertet, amibe szintén tettem. :)

Ja és kenyeret is már csak 25 dkg liszttel, kovásszal és élesztővel készítek.