Túl vagyunk már az ebéden. Ma borsólevest főztem és természetesen sütöttem egy kenyérkét is. De azért még egy kis almás-kókuszos sütikéket is sütöttem, szív és kis muffin szilikonos formákban. Ebben sincsen liszt. Csak úgy találomra kevertem össze. Főztem mellé 1 liter tejjel étcsokoládés pudingot is. Aztán sütöttem ki a kefires lángos tésztájából, amit reggel kevertem még be, szépen meg is kelt délre...
A lángost most fokhagymás tejföllel, és arra rászórt, összevágott snidlinggel és medvehagymával ettük. A reszelt trappista sajt most nem is hiányzott róla, pedig én azt is szoktam rátenni... Igaz, hogy a reggelihez azt is ettem ma.
Ez volt az egyik én adagom... mert kettőt ettem meg... :)
Almás-kókuszos, és lángos...
2020.04.18. 15:23 | margit2 | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1915621902
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kincse- 2020.04.19. 08:09:22
Most megnéztem a lángos pontos receptjét, köszönöm, mert ennél fontos az arány, mivel elég kényes dolog vele dolgozni. Mindig tartok itthon kefirt, most már inkább ezzel keverem be a zsírban sütött tésztákat, és így nem tocsog a zsírban :)
Mivel nemrég tudomásomra jutott, hogy a zabpehely gluténmentes ezért klassz vele sütni ilyeneket, mint te is kevertél kókusszal, almával, és most már van szilikonos kis kerek sütögetőm. Ez azért jó, mert a gluténmentes lisztekből jobb, ha kis adagok sülnek egyszerre, a kenyér helyett is inkább zsemléket készítek.
Mivel nemrég tudomásomra jutott, hogy a zabpehely gluténmentes ezért klassz vele sütni ilyeneket, mint te is kevertél kókusszal, almával, és most már van szilikonos kis kerek sütögetőm. Ez azért jó, mert a gluténmentes lisztekből jobb, ha kis adagok sülnek egyszerre, a kenyér helyett is inkább zsemléket készítek.
margit2 2020.04.19. 19:20:07
@Kincse-: Nálunk nagyon nagy sikere van ennek a lángosnak! A kefir taszítja az olajat. Én nem használok zsírt már, évekkel ezelőtt leszoktunk róla.
Zabpehelyt pedig nagyon gyakran használok már. Ma is sütöttem egy kevertet, amibe szintén tettem. :)
Ja és kenyeret is már csak 25 dkg liszttel, kovásszal és élesztővel készítek.
Zabpehelyt pedig nagyon gyakran használok már. Ma is sütöttem egy kevertet, amibe szintén tettem. :)
Ja és kenyeret is már csak 25 dkg liszttel, kovásszal és élesztővel készítek.