Ma már nekiálltam egy adag mézes sütinek. Finom, puha lett. Amint kihűlt megkósdtoltuk. Majd a fémdobozba rakosgattam. Majd ellenőrizem holnap is, mert ezt a receptet a netren találtam... Bár a cukorból 1 dkg-al kevesebbet tettem bele, és a mézet is szűkebben mértem. De úgy látom, hogy eltaláltam...:)
Mézes aprósütik...
2021.12.13. 19:37 | margit2 | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9316782802
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2021.12.15. 07:19:30
Szépek lettek, és ha puha is az nagyon jó.
Sütöttem én is egy adagot , még novemberben, mert szeretem ezt is ajándékozni ...most keményebb lett a szokottnál, de van még belőle.Teával elmegy, de még mindig van a dobozban belőle. Nagy bánatomra a "mézeskalács pusztítóm" már nem eheti meg, mert rendes lisztből van, és glutén menteset még nem tudok sütni ebből a fajtából. Marci , a nagyobbik unokám tavaly állandóan ezt kérte.
Mostanában barackos lepényt sütök nekik, meg krumplis gombócot főzök...ezeket már elég jól mennek, glutén mentesen.
Sütöttem én is egy adagot , még novemberben, mert szeretem ezt is ajándékozni ...most keményebb lett a szokottnál, de van még belőle.Teával elmegy, de még mindig van a dobozban belőle. Nagy bánatomra a "mézeskalács pusztítóm" már nem eheti meg, mert rendes lisztből van, és glutén menteset még nem tudok sütni ebből a fajtából. Marci , a nagyobbik unokám tavaly állandóan ezt kérte.
Mostanában barackos lepényt sütök nekik, meg krumplis gombócot főzök...ezeket már elég jól mennek, glutén mentesen.
margit2 2021.12.15. 16:34:43
@Amerika24: Én is mindig variálok... a mézeseim sütésénél nagyon oda kellett figyelni arra, hogy milyen vastagra sodorjam, és hány pecig süssem... Mert ugye csalóka a tészta, utólag még keményedik.. Ezért mindig már akkor kivettem a sütőből, amikor még kicsit puhának tűnt... Aztán, ha bevontam csokimázzal, az megtartotta a puhaságát...
De most viszont egy másik receptet próbáltam, és ma is kóstoltam, vettem egyet ki afémdobozból, és puha! .. Most ezt csináltam meg: margit2.hu/kiprobaltrecik/edessutik4.htm#karacsonyi-mezeskalacs
Figyelem, és ha ilyen puha marad, akkor ez lesz a kedvenc.. most nem is csokizom be... így is finom. :)
A barackos lepénynek is bizonyára nagyon örülnek, meg a krumplis gombócoknak is! :)
De most viszont egy másik receptet próbáltam, és ma is kóstoltam, vettem egyet ki afémdobozból, és puha! .. Most ezt csináltam meg: margit2.hu/kiprobaltrecik/edessutik4.htm#karacsonyi-mezeskalacs
Figyelem, és ha ilyen puha marad, akkor ez lesz a kedvenc.. most nem is csokizom be... így is finom. :)
A barackos lepénynek is bizonyára nagyon örülnek, meg a krumplis gombócoknak is! :)