Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Pikáns zöldbab...

2008.01.10. 19:08 | margit2 | 20 komment

.
Ezt a receptem még 2005-ben először megmosolyogtam... Csak azért készítettem el, mert nem akartam elhinni, hogy ilyen összetevőkből normális étel jön ki... Pedig az lett. Sőt! Azóta rendszeresen megcsinálom! Összetevők: zöldbab, füstölt kolbász, sárgabarack lekvár, fűszerek... Ja, és mindez mikróban készül!
.
A recept megtalálható itt: .... Pikáns zöldbab
.
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr196031446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ancsa és a Pocaklakó 2008.01.10. 19:32:23

Bizarra a recept, de guszta a kaja...

margit2 2008.01.10. 19:50:00

Bizony bizarr.... %lol%

Manólány 2008.01.10. 19:59:59

A sok fánk után is megkostolnám. Nagyon szép a rizsed. Milyen amit itt főztél?

margit2 2008.01.10. 20:30:18

Előfőzött gyors rizs , 12 perc alatt kész!%smile%

Klarissz 2008.01.10. 20:46:50

Ezt most inkább kihagynám.....bár hiszek Neked!

margit2 2008.01.10. 20:52:44

Klarissz! Én is így futottam neki, ilyen fenntartásokkal... %mrgreen%

gondaanyu 2008.01.11. 08:15:54

Ami ilyen szép, az csak finom lehet.

Ircsike 2008.01.11. 08:21:05

Huuuuuuuu az ilyen eteleket nagyon szeretem! Kerestem a receptjeid kozott, de nem talaltam.-:( Vidam es szep hetveget kivanok Neked!-:)

margit2 2008.01.11. 09:08:13

Gondaanyu! Van aki ezt szereti, van aki mást... nálunk nagyon bejön, de csak 3-an esszük meg. %smile% ...A fiatalabbik fiam eléggé válogatós, ő nem eszik belőle, nem szereti a kolbászt... Ircsike! Pedig felraktam a mikrós ételekhez, mert mikróban készítem... Talán ezért nem találtad, mert nem ott kerested! Itt a linkje: http://margit2.extra.hu/Sussunkmikroba.htm#pikanszb %wink%

Blue Ocean 2008.01.11. 09:54:39

Én ki kipróba!:-) Puszillak!

margit2 2008.01.11. 16:12:50

Sok sikert hozzá Blue! %wink%

Lazac 2008.01.11. 17:38:44

Hmm...érdekes...de biztosan jó...én aszalt gyümölcsöt szoktam mézes pácban sütni hússal és az is finom. %smile%

margit2 2008.01.11. 19:12:57

Lazac! El tudom képezelni, hogy az is finom... Jó lenne látni a recepjét hogy hogy csinálod! %eek%

vnjudit 2008.01.11. 20:34:54

Margit és ízhatásra milyen? %smile%

margit2 2008.01.12. 08:26:35

Judit! Nagyon kellemes íze van, ezt ki kell próbálni! A lekvár külön nem érződik ki, hiszen fűszerekkel van még ízesítve, kicsit pikáns! %razz%

vnjudit 2008.01.12. 15:52:36

Még barátkozom vele egy picit %wink%

Lazac 2008.01.12. 19:29:27

Margit! Egyszerű nagyon. Egy nappal a sütés előtt, a csíkokra vágott csirkemellet összekeverem pici sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és a hús mennyiségétől függően 1-2-3 kanál mézzel. Hozzákeverek egy jó marokra való vegyes aszalt gümölcsöt ( szilva, sárgabarack, mazsola..stb) beteszem egy éjszakára a hűtőbe. Másnap forró olajban a hús pirulásáig sütöm..rizzsel is finom, vagy korkettel.

Szomor 2008.01.13. 16:51:40

Szerintem ez nagyon jó kaja lehet csak az ecetesubit hiányolom:) Vagy ehhez nem jár?:)

Kati 2008.01.13. 17:09:29

Tényleg érdekes az ízkombináció.Egy próbát megér!!!!

margit2 2008.01.14. 16:15:46

Lazac! Köszi a receptet! Most látom, hogy be is írtad!!!! %biggrin%
süti beállítások módosítása