Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Tekert sajtos (hajtovány) ...kenyér is...

2024.01.21. 12:07 | margit2 | Szólj hozzá!

hajtovany-kenyer-20240119.jpg

tekert-sajtos-hajtovany-20240120.jpg

Én a kelt tésztáknak és a kenyereknek is a hozzávalóit mindig a kenyérsütő gépembe teszem bele, de csak dagasztani, és hagyom a tésztát benne megkelni... De a sütés előtt kb. 10 perccel kihúzom a zsinórt a konnektorból, hogy ne süsse meg a tésztát, csak keljen meg körülbelül 30 perc alatt....
Na a héten pénteken erről megfeledkeztem... mert nem hallottam meg, amikor jelzett a konyhában a sütő órája, és még a jelzőórát is beállította a férjem a nappaliban, hogy csörögjön, ha ki kell menni a konyhába... DE egyikünk sem hallotta meg, mert beszélgettünk, és a tévé is szólt, ezért a gép elkezdte a sütést....Ezért nem vettük észre a jelzéseket...
Szerencsére gyönyörűen megsült, és kenyér lett belőle. Már nem is emlékszem mikor sütöttem a gépben, mert inkább a sütőben sütöm a kenyeret is...
Végül nagyon finom lett a kenyér, pedig a "Tekert sajtos (hajtovány)" tészta hozzávalóit tettem a gépbe, mert azt akartam sütni. Amikor már megettük majdnem a fele kenyeret, gyorsan lefotóztam... ezt meg kell mutatni!
Tényleg nagyon nagyon finom, puha lett!

Viszont tegnap meg kellett sütni a hajtoványokat... Most figyeltem a jelzésre, és sikerült is! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9918308005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása