Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Dagasztás nélküli kenyér...

2008.12.02. 13:00 | margit2 | 19 komment

.
.
Mostanában sokal hallottam az interneten a dagasztás nélküli kenyerek kisérletezgetésével. Tegnap én is belefogtam egy kedves fórumozó barátnőmmel, Fruzsikával a megsütéséhez. Egyeztettük, hogy előző délután 4 órakor bekeverjük a tésztát, és konyharuhával letakarva hagytuk reggelig egy jó nagy fazékban kb. 20-22 fokos hőmérsékletű szobában... Tegnap reggel majdnem 8 órakor pedig hozzáláttunk a formázásához, majd a kelés után a megsütéséhez. Ilyen lett.
.
A receptje megtalálható itt: Dagasztás nélküli kenyér
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr156031232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dédike 2008.12.02. 13:30:29

Az ízét te érzed, de kinézetre nagyon guszta.

cinci 2008.12.02. 14:58:04

Nagyon szép kenyér:) Milyen magok vannak benne?

margit2 2008.12.02. 15:39:12

Dédike! Nagyon finom ropogós a héja! Ez különösen tetszik a fiúknak itthon, és nekem is. Az 1 evőkanál méz segített ebben, amit én eddig nem szoktam tenni kenyérbe... Van benne 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt is, azért nem olyan fehér a belseje. Nekünk ízlik. %razz%

margit2 2008.12.02. 15:41:32

Cinci! Csak 2 evőkanál lenmagot tettem a tésztájába, de szezámmagot is lehetett volna, akár vegyesen is... Mivel abból talán 1 evőkanálnyi van csak, most abból nem tettem bele. %wink% ... De majd veszek, és úgy is megsütöm valamikor!

Klarissz 2008.12.02. 15:48:55

Ügyi vagy!

Blue Ocean 2008.12.02. 16:05:27

Nagyon jól néz ki! Én idáig csak géppel sütöttem kenyeret!:-) nagyon ügyes vagy!:-) Puszillak!

amerika24 2008.12.02. 16:28:12

Még sose sütöttem kenyere..és nincs is kenyérsütő gépem. De ez a kenyér nagyon jól néz ki, azt meg kell hagyni!!!!A belseje gyönyörű! Biztos finom az ize is!Van recept hozzá???

amerika24 2008.12.02. 16:29:05

...bocsi..kenyeret...

Dédike 2008.12.02. 18:14:41

Nagymamám, még megtanított fa teknőbe igazi kenyeret dagasztani. Tudjátok: mikor a plafonról csöpög a víz.....Na az kész büntetés. És csak a fenék lángost szerettem belőle.

margit2 2008.12.02. 18:18:10

Köszi!... Nekem is ez volt az első ilyen... Ehhez NEM kell kenyérsütő gép! De kell azért szerintem egy kis tapasztalat ahhoz, amikor 18 óra múlva formázzuk, a kenyér állaga fontos! Itt a recept linkje: http://kiprobaltrecik.extra.hu/peksutemenyek.htm#dnk %smile%

Aranyhal 2008.12.02. 19:36:58

ez nagyon szép kenyér lett! igazán büszke lehetsz rá! %smile%

margit2 2008.12.02. 20:16:57

Muszáj volt nekem is kipróbálni! %wink%

Gabi 2008.12.02. 20:35:34

Gyönyörű! Mikor leszek már szabin, hogy kipróbálhassam? Margitka, Neked tanítanod kellene a háztartástant.....de buta vagyok...hiszen azt csinálod!

margit2 2008.12.02. 21:35:01

Gabi! Hiszen én is sokat tanulok ám a neten lévő mesterektől! %wink%

vnjudit 2008.12.03. 05:19:02

Nahát ez nagyon jó lett :) A válaszod köszönöm, olvastam itt is, csak sokszor arra is lusta vagyok, hogymegköszönjem - pirulós szmájlli :)

margit2 2008.12.03. 07:26:44

Oké Judit! %wink%

ansa 2008.12.03. 11:15:27

Szerintem nagyon jól sikerült!!! A kiskonyhában írtam, hogy a Moulinexnél van letölthető recikönyv!

N0r1 2008.12.03. 11:15:56

Nagyon szép.

margit2 2008.12.03. 18:33:09

Köszi, Ancsa és Nori! %smile%
süti beállítások módosítása