Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Mexikói kukoricás lepény...

2009.11.19. 16:09 | margit2 | 11 komment

.

Most uzsonnára sütöttem egy kis egyszerű lepényt. Mivel az ember szervezetének sok folyadékra van szüksége... Erre bizony lehet inni. ... De csak az próbálja ki, aki nagyon szereti a kukoricát, mert nagyon erősen dominál benne a kukoricaliszt íze.

A receptje megtalálható itt: .... Mexikói kukoricás lepény

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr436031086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2009.11.19. 16:38:21

...hallottam már erről a kukorica lepényről...hiszen ez amerikai...:)...de sosem sütöttem még....most rögtön olvasom a receptet...kíváncsi vagyok , mi is kell bele...?

amerika24 2009.11.19. 16:41:45

...milyen fajta kukorica lisztet raktál???..azt , amiből a sütik krémjét is főzzük ?ami nálunk a maizéna ?

margit2 2009.11.19. 16:49:56

Amerika! Ez úgy néz ki mint a rendes liszt, csak sárgás a színe. Kunsági kukorica liszt, 1 kg -os csomagolásban.Én meg azt a maizénát nem ismerem.

kata... 2009.11.19. 17:18:25

Még sosem használtam kukorica lisztet! Rozslisztet,és teljes kiőrlésűeket igen,de kukoricát még nem :D

margit2 2009.11.19. 17:46:45

Kata! Eléggé erőteljes íze van, nem mindenki szereti... Én ezt a lepényt is almás kecsappal szeretem fogyasztani leginkább. Most is azzal ettem. %razz% Egyszer vettem a Metro-ban kényszerűségből nagyobb mennyiséget, mert nem lehetett szétbontani.. Ez már az utolsó kg... %wink%

Ircsike 2009.11.20. 06:09:22

Ez igencsak jol hangzik. Nem ismertem eddig. Ettem mar amerikai kukoricakenyeret, amit igazbol valami folyadek kisereteben lehet lenyomatni, de ebben a lepenyben annyi minden mas is van, igy gondolom konnyebb lenyelni. Ezt is ki fogom probalni.:-)

margit2 2009.11.20. 06:48:28

Ircsike! Lenyelni könnyű, de nagyon kukorica ízű. %razz%

ametiszt 2009.11.20. 08:56:17

Szeretem a kukorica ízét,és jól hangzik az összetétel. És ami fontos,gyorsan elkészül. A tejfölös,sajtos változatot próbálom ki. Szoktam használni kukoricalisztet ,gyakrabban a darát . Elkészítem ezt a receptet úgy,hogy a hozzávalókat a kész puliszkába keverem, mielőtt kiszaggatnám őket. Aztán mehet rá a sajt és a tejföl.

margit2 2009.11.20. 09:20:37

Biztos finom lesz úgy. Szerintem is nagyon jó lehet a tejföl hozzá! %razz%

vnjudit 2009.11.21. 13:58:37

Én szeretem kukoricalisztet %wink%

margit2 2009.11.22. 09:01:40

Akkor talán már sütöttél is hasonlót? %eek%
süti beállítások módosítása