Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Diós meggyes kalács....

2011.06.30. 17:36 | margit2 | 10 komment

.

.

Ma már egy kis keltre volt igény. Ebéd után be is dagasztattam a kenyérsütő gépemmel egy adag tésztát. Dióval és frissen szedett meggyel töltöttem meg. Elég kapós lett... Lehet, hogy holnap repetázni is kell?

A recept, ami szerint készítettem megtaláljható itt: .... Mini kuglóf diós töltelékkel

Még tettem a tésztájába 1 mokkáslkanál sikért, 1 kávéskanál 10 %-os ecetet, és 1 kávéskanál burgonyapehelyt is... nem rontotta el.. Ezeket mostanában általában mindig teszek a kelt tésztákba...

DE a lényeg mindig az a kelteknél, hogy hagyni kell jól megkelni a tésztát!...Én csak akkor vettem ki a kenyérsütő gépből, amikor már teljesen felért a tészta a tetejére.... Persze a dagasztás után amikor leállt a gép még 30 percet hagytam bekapcsolva, úgy melegítette a tésztát, de utána kikapcsoltam, hogy ne kezdje el a gép sütni az üres tésztát . ... Na persze amikor kivettem, most 3 részre osztottam és úgy tekertem fel, mint a bejglit, és ott is hagytam még kb. 20 percig kelni. Utána 1 egész, felvert tojással kentem le.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr596030898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2011.06.30. 19:16:00

jaaaj, napok óta vágyom ilyen finom falatra. Hmmmm..

erzesek 2011.06.30. 19:19:02

itt midnig olyan finomakat találhatok:)

margit2 2011.06.30. 19:36:46

Biffic! Már a családom is kunyerálta... Tulajdonképpen én is hiányoltam! ... Szerencsére jó sokáig hagytam kelni a tésztát, ezért szuper laza is lett... A kelt tésztát igenis hagyni kell rendesen megkelni! Nem is egyszer, hanem még a formázás után is! %wink%

margit2 2011.06.30. 19:38:13

Erzések! Ez valóban nagyon finom, imádom a diós kelteket! %razz% ... de nem csak enni, csinálni is. %smile%

Ditta84 2011.07.01. 20:48:53

Hú Margitka,gyönyörűséges lett,na és milyen finom lehet!:-)

margit2 2011.07.01. 21:25:59

Köszi Ditta! Ez a kalács valóban gyakori lesz nálunk az asztalon! %wink%

agoo 2011.07.03. 13:50:12

Fincsi kalács :-) forró kakaóval ..most jó lenne...ebben a vacak időben.

margit2 2011.07.03. 16:07:11

Igen, én is úgy tapasztaltam, hogy most jól időzítettem vele! %razz%

bikfic 2011.07.06. 22:17:22

...és még ma is ez a diós finomság járt az eszemben, így szégyenszemre bementem a pékhez és vettem egy diós kalács elnevezésű péksütit. Nagyon finom volt. De nem volt ennyire jóképű, mint a tiéd.... hm. valamikor rászánom magam a megsütésére. nagyon úgy tűnik, hogy megéri a sok fáradtság. :) :-p Addig is idejárok nyálat csorgatni. :))

margit2 2011.07.07. 07:09:40

...Szerintem is finomabb a saját sütés, persze az időt nem szabad sajnálni a keléstől! %wink%
süti beállítások módosítása