.
.
Ma már egy kis keltre volt igény. Ebéd után be is dagasztattam a kenyérsütő gépemmel egy adag tésztát. Dióval és frissen szedett meggyel töltöttem meg. Elég kapós lett... Lehet, hogy holnap repetázni is kell?
A recept, ami szerint készítettem megtaláljható itt: .... Mini kuglóf diós töltelékkel
Még tettem a tésztájába 1 mokkáslkanál sikért, 1 kávéskanál 10 %-os ecetet, és 1 kávéskanál burgonyapehelyt is... nem rontotta el.. Ezeket mostanában általában mindig teszek a kelt tésztákba...
DE a lényeg mindig az a kelteknél, hogy hagyni kell jól megkelni a tésztát!...Én csak akkor vettem ki a kenyérsütő gépből, amikor már teljesen felért a tészta a tetejére.... Persze a dagasztás után amikor leállt a gép még 30 percet hagytam bekapcsolva, úgy melegítette a tésztát, de utána kikapcsoltam, hogy ne kezdje el a gép sütni az üres tésztát . ... Na persze amikor kivettem, most 3 részre osztottam és úgy tekertem fel, mint a bejglit, és ott is hagytam még kb. 20 percig kelni. Utána 1 egész, felvert tojással kentem le.
.