Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Bukta....

2012.02.03. 20:02 | margit2 | 10 komment

.

Már egy ideje készültem sütni. Aztán ma vacsorára meg is csináltam. A spejzban a kezem közé került egy nagyon régi szilvalekvár. Mindig félretettem, mert csavaros tetővel fedtem le, és az alatt bizony nehezen sűrűsödik be a lekvár, ha hígabbra főzzük... Aztán most úgy láttam, hogy azért valamelyest sűrűsödött, de nem kellően... Ezért, hogy felhasználjam daráltam diót, és raktam bele a lekvárból, kevertem bele egy kevés mandulaszeletet is, ami már összetört, 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál darált kekszet. Ezektől szépen kenhetővé is vált, és az íze is finom lett. Este összejött a család. Bizony nekem 1 bukta jutott, hogy megkóstolhassam.. Azt hiszem, hogy máskor is sütök így, mert egyáltalán nem folyt ki a töltelék!

A receptje megtalálható itt: ... Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta, stb...

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr576030841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iluskailuska 2012.02.03. 20:52:25

Én itt csak sóhajtozom!!!

margit2 2012.02.03. 21:17:40

Már én is csak nézem a fotót, mert ez valóban olyan gyorsan elfogyott... %wink%

evimami 2012.02.03. 21:18:49

Na akkor már nem kell gondolkodnom, hogy jó lene reggelire. Nem jössz Győrbe?

margit2 2012.02.03. 21:27:09

Pont a múlt héten szombaton voltunk otthon!... Most nem megyünk... De természetesen minden nap beszélgetek Győrrel, azaz anyukámmal! %smile% Talán Te utazol?

greenfield 2012.02.04. 16:36:42

Nagyon jól néz ki, és biztos finom is volt! Szép hétvégét Neked!:-)

margit2 2012.02.04. 19:04:18

Köszi szépen, valóban jól sikerül a tölteléke is!... Én azért sütöttem eddig ritkábban lekváros buktát, mert ha kifolyt a lekvár, ráégett a tepsire... ha meg sütőpapírt tettem alá, akkor arra ragadt rá... De így megvariálva egyáltalán nem volt gond. Tökéletesen a tésztában maradt a vegyes lekváros töltelék, és az íze is fincsi lett valóban! %razz%

Ditta84 2012.02.09. 21:10:37

Szia Margitka! A buktába,tehetek a hazai sárgabaracklekvárból is,vagy inkább sütő lekvárt kenjek bele,és mekkora lapokra vágtad a buktákhoz a tésztát? Puszi.

margit2 2012.02.10. 08:45:02

Ditta! A sütőlekvár nem folyik ki, az a legpraktikusabb, ha szeretitek.... De én már raktam hazai sárgabaracklekvárt is, persze azt jó kicsit sűrűbbé keverni ízlés szerint, úgy, ahogy írtam a szilvalekvárral is. %wink%

Ditta84 2012.02.10. 14:17:30

Mindegy maradt a vegyes gyümölcs íz bolti:-)

margit2 2012.02.10. 21:02:33

Azzal is finom lett, ugye! %razz%
süti beállítások módosítása