Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Diós krémes sütit sütöttem délután...

2007.02.28. 21:58 | margit2 | 8 komment

Tulajdonképpen ma nem is akartam sütni, de az egyik kedves fórumozónk érdekődött a diós krémes sütim után. Sajnos nem írtam be, hogy mekkora tepsiben sütöttem a tésztáját, de megbeszéltük. Még ma a receptnél is pótolni fogom, hogy másnak ez ne okozzon gondot...
Aztán gondoltam egyet, és nekiálltam, én is megsütöttem. De mivel az ottani csokimáz miatt ezt a sütit csak másnap lehet felszelni, ezért én változtattam. A vasárnap sütött kókusz kockámat ugyanis 1-óra múlva már kb. fel is szelhettem. Éppen ezért most is olvasztott csokiba olajat öntöttem, és azzal a mázzal kentem le. Valóban lehetett 1 óra múlva szelni...
Íme:
.
.
Nagyon fincsi lett, de én már csak a szélét kóstoltam meg a késői óra miatt...
.
A recept megtalálhaó itt: ..... Diós krémes
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr546031742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.zsizsu 2007.02.28. 22:16:23

Margitka! Nagyon jól néz ki, finom lehetett. A csokimáztén midig így készítem, nekem bevált és nem törik. Azért elég sok széle van ennek a sütinek:-)))

margit2 2007.02.28. 22:24:58

Zsizsu! De csak az egyik végén szeltem fel... :-)

Krisszta 2007.03.01. 06:47:30

Húúú Margit ez a süti így kora reggel, éhgyomorra.....:D Nagyon guszta! Napsütéses szép napot kívánok mára! :-)

margit2 2007.03.01. 09:12:28

Szia Krisszta! Neked is szép napot! :-)

vnjudit 2007.03.01. 12:05:27

Margit ehhez hasonlót ismerek én is, szlovák krémes (meg kaposi eszkimó) néven, a tészta majdnem ugyanaz, a krémje meg sima főzött krém egy kis vaniliacukorral, tetejére csokimáz - nyamm, az esküvőmre csináltam, nagy sikere volt:)

margit2 2007.03.01. 15:06:53

Igen lehet ezt még variálni Judit! Én is fogom! :-)

marisom 2007.03.01. 21:20:19

húú, de guszta!!!!!!!!!!! ez már felülmúlhatatlan.. meg kellenee nekem is próbálni, na lehet hétvégére betervezem.

margit2 2007.03.01. 21:26:24

Szia Maris! Én meg azon gondolkodom, hogy lehet, hogy kicsit nagyobb tepsiben sütöm a piskótáját legközelebb, mert nagyon magas lett a piskótája. De akkor a krémet meg bővítenem kell egy kis krémszaporítóval, hogy elég legyen a nagyobb piskótára! Szeretek variálni! :-)
süti beállítások módosítása