Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ma zsemlét sütöttem...

2007.03.19. 13:13 | margit2 | 19 komment

Mivel főzni nem kellett, mert maradt bőven mára, ezért sütöttem:
.
A recept megtalálható itt: ...... Zsemle
.
.
Olyan finom lett, hogy melegében 1-et meg is ettem...

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr196031705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnjudit 2007.03.19. 14:46:37

de széééép egyformák :) biztosan nagyon fini is volt :)

bluerose 2007.03.19. 14:55:20

Hogy lehet ilyen gyönyörűen sütni? Gratulálok, szuper ügyes vagy!

Krisszta 2007.03.19. 15:00:08

Szia Margit! Szépek lettek a zsemlék. :-) Legyen nagyon szép a napod és a heted!:-)

p.zsizsu 2007.03.19. 15:09:47

Szia Margitka! Nagyon szépek lettek:-)) Szép napot!

linbori 2007.03.19. 17:17:51

Én is zsemlét csinálok ma. Most kel de nem lesznek ilyen szépek mert elkapkodtam a formázást...

margit2 2007.03.19. 17:32:49

Sziasztok! Valóban már elég régen csináltam zsemlét. Amikor a tésztát elvágtam 9 részre, először úgy tűnt, hogy kicsit túl kemény, ezért egy kevés olíva olajjal egyenkét összegyúrtam, formáztam és úgy raktam a tepsibe kelni. Örülök, mert jól sikerült! :-)

vnjudit 2007.03.19. 19:16:16

Margit télleg gyönyörűek. Én egyszer sütöttem francia vágott zsemlét, de nem volt köztük két egyforma... most van egy szupi digitmérlegem, azon gondolkodom, hogy annak a segítségével osztom szét a tésztát. Butaság?

margit2 2007.03.19. 19:38:32

Nekem sem volt ám teljesen egyforma! :-)

linbori 2007.03.19. 20:14:43

vnj én is rá szoktam dobálni egyenként a digitmérlegre :)))))) így legalább nagyjából egyformák :)

Klarissz 2007.03.19. 22:32:06

Jól néz ki, szinte érzem az illatát!

margit2 2007.03.19. 22:50:02

Nekem nem voltak pontosan egyformák, de nagyon jó ropogós volt a héja! :-)

Málna 2007.03.20. 17:02:22

bakker Marg.......ezek szebbek mint az *igaziak*%lol%

margit2 2007.03.20. 18:53:04

Málna! De milyen finom, ropogós volt, amikor elkészült! Ma is akartam sütni, de sajnos többször áram kimaradás volt... Még szerencse, hogy a kenyeremet meg tudtam sütni! :-)

Kati 2007.03.20. 20:09:20

Nagyon szépek, és finomak is!!! Enyém is ilyenre sikerül.

margit2 2007.03.20. 20:41:35

Holnap is akarok sütni zsemlét, remélem, hogy nem lesz ilyen sok áram kimaradás, mint ma...

nyuszika.. 2007.03.21. 08:22:46

szeretném tudni eme csodazsemle receptjét:))) megkaphatom???

nyuszika.. 2007.03.21. 08:35:59

nagyon szépen köszönöm, ma zsemlét sütök :)))))))))))

margit2 2007.03.21. 08:40:40

Szia Nyuszika! A receptet megtalálod itt: http://margit2.extra.hu/bobsi.htm#zsemle Azért figyeld dagasztás közben az állagát. Szerintem még 1-2 kanál vízet elbírt volna a tészta állaga. Nekem amikor kivettem a dagasztás után és kb. 30 percnyi kelés után a gépből kicsit keménynek tűnt... Elvágtam 9 részre, és mindegyiket 1 pici olívaolajjal átgyúrtam, amíg jó sima lett a tészta. Akkor tettem a tepsibe kelni. Utána párszor meleg vízzel átkentem. Amikor megsült, még 1-szer átkentem, hogy jó ropogós legyen! Sok sikert hozzá! :-)

margit2 2007.03.21. 08:42:30

Oké! Remélem, hogy jól sikerül Neked is! :-)
süti beállítások módosítása