.
Ez a mennyiség 3 kg volt, de csak 2 kilóból főztem lekvárt, mert annyira finom frissen az eper, és bizony kellett a cseresznye mellett ezt is nasizni...
.
A 2 kg epert jól megmostam, és feltettem egy fazékba főzni. Mikor már kellően sűrűsödött tettem bele 1 kg kristálycukort, és még 40 percig főztem állandó kevergetés mellett. Közben kimostam az üvegeket. Mielőtt belemertem a lekvárt, még forró vízzel kiöblögettem. Az üvegeket fém tálcára tettem, hogy mikor merem a lekvárt ne repedjen el az üveg. Folpackkal lekötöztem, a tetejükre egy késhegynyi szalicilt tettem, és már tettem is száraz dunsztba. Amikor most reggel kiszedtem már kihűlve, még tettem a tetejére csavaros kupakot is. Most már a spájzban a helyén van a 2 liter lekvár.
.
.
A cseresznye is nagyon érik, tettem is el kimagozva a fagyasztóba kis dobozkákba.
.