Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Daramorzsa baracklekvárral...

2009.06.16. 17:46 | margit2 | 10 komment

.

.

Ma daramorzsát készítettem ebédre Benke Laci bácsi receptje alapján tepsiben sütve! ... Így csak 2-szer kell megkeverni, és nem kell állandóan vigyázni rá, hogy ne égjen le. Tökéletes lett. Legközelebb is így csinálom!

.

A recept megtalálható itt: .... Daramorzsa baracklekvárral

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr96031141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klarissz 2009.06.16. 18:19:02

Én serpenyőben szoktam készíteni, de így is ki fogom próbálni. Hiszek Neked!

amerika24 2009.06.16. 19:40:21

Nagyon szeretem én is...s ha te mondod, biztos így van....én is kipróbálom legközelbb így...:)

margit2 2009.06.16. 20:43:39

Klarissz! Én is bíztam a már sokat tapasztalt Laci bácsiban! ... Akkor megsúgom Neked, hogy ma estére repetát kértek itthon... Persze én sem tudtam ellenállni, és ettem egy tányérkával... Aztán utána kimentem a kertbe és kapálgattam egy picit...%wink%

margit2 2009.06.16. 20:50:04

Amerika! Az márt biztos, hogy én soha többet nem sütöm a lángon, mindig csak a sütőben, tepsiben fogom! Tényleg elég csak 2-szer megkeverni, és nem ég oda! ... Na persze a lényeg, hogy finom is! Csak próbáld ki! %biggrin%

vnjudit 2009.06.17. 05:53:40

Ezt is ki kell próbálnom %wink%

margit2 2009.06.17. 07:22:46

Judit! Én sem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű megcsinálni, és tényleg semi gond vele!... Csak kikevered a reci szerint, és a forró oljba beleöntöd a masszát, 1 keverés közben, és 1 a végén! ... Az eredmény tökéletes! ... A gyerekeknek biztos ízlik majd! %razz%

kata... 2009.06.17. 20:59:52

Még sosem csináltam,ettem ilyet:)-megnéztem a receptet,ez majdnem olyan,mint a császármorzsa,csak abban liszt van???-azt sem szoktam készíteni,de már ettem,nekem kissé száraz volt:D:D

margit2 2009.06.17. 21:41:01

Kata! Hát ezt nem csak magában kell enni! ...Pontosan ezért kell rátenni a sárgabaracklekvárt, vagy amilyent szeretsz! ... Úgy már aztán igazán nem száraz! Főleg, ha jó sokat teszel rá, akkor úgy csúszik le a torkodon, hogy szinte még rágni sem kell, csak nyelni! Ja, és én jó hideg tejet iszok hozzá közben. Na így próbáld ki egyszer, esetleg fele adaggal! %wink%

vnjudit 2009.06.18. 17:12:20

Magit ha nekik nem is, majd mi felnőttek biztos hogy megesszük %smile% van finom friss cseresnyelekvárom %biggrin%

margit2 2009.06.18. 21:41:50

Azzal is finom lehet! %razz%
süti beállítások módosítása