Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kínai rizs...

2009.07.28. 20:26 | margit2 | 19 komment

.

Mai vacsoránk kínai rizs volt. Kicsit csípős, kicsit fűszeres, úgy ahogy ez meg van írva....

.

A recept megtalálható itt: .... Kínai rizs

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr56031125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2009.07.28. 22:03:00

...a rizst hagyományosnak látom, viszont a köret érdekes...:o ...csináltam már párszor én is kínai rizst...de annak sárga színe volt...igaz, én kész fűszeres tasakkal dolgoztam, ezt a rizshez kellett adagolni... ....megnézem a te recepted... ...ha csinálok legközelebb, hozom mutatni...:) ....amúgy nem nagyon csípik nálunk, mert eléggé currys az ize...fogalmam sincs miért nem tetszik a curryn nekik???:o

margit2 2009.07.29. 07:45:34

Amerika! Megnézted a recept alatt a másik 2 kínai receptet is? %eek% Nálunk kapósak az ilyen ételek.... Bár általában variálgatni is szoktam vele, néha ilyen, néha a hozzávalókkal "játszok"... %razz% Majd megyek meglesem a Te változatodat is! %wink%

amerika24 2009.07.29. 08:58:30

...igen, most reggel...:)....hogy szóltál...:) ....van itt is curry...:):):) ...ok, majd szólok, ha főzöm....:)

margit2 2009.07.29. 17:31:48

Én meg megyek majd hozzád nézelődni! %eek%

vnjudit 2009.07.30. 05:39:32

De rég ettem kínait.... nagyon finom lehetett.

margit2 2009.07.30. 07:50:09

Judit! Mi nagyon szeretjük... Igaz, hogy időnként aztán feledésbe merül nálunk is. De ez most nagyon kapós volt! %razz%

Dédike 2009.07.30. 08:52:07

Margitka kérdezni szeretnék! Paradicsomot aszaltal már? Hogyan, magozva, hélyazva?

margit2 2009.07.30. 10:29:18

Dédike! Én még csak egyszer aszaltam paradicsomot a következésképpen: Meg kell mosni a paradicsiomot, félbevágni, ha nagyon nagy, akkor 4 felé. A magokat kiszedni, picit lehet sózni, és mehet a szárítóba. Héjazni nem kell! %wink%

Ansa 2009.07.30. 14:54:18

Mi ma hideget ebédeltünk, így valami meleg kellene vacsira :D

Dédike 2009.07.30. 15:29:56

Köszönöm!

margit2 2009.07.31. 06:31:41

Ancsa! Egy nap egyszer elég is a meleg étel....%razz% Dédike! Nagyon szívesen! %wink%

amerika24 2009.07.31. 09:02:25

Én most először próbáltam szárítani paradicsomot....csak megmostam , félbevágtam , igaz aprókat válogattam, sóztam és szárítottam a tűző napon... ...éppen tegnap lett kész...fura nekem , még igy elsőre... ...hogy használtátok???:o ...ja , a magot nem szedtem ki....eszembe se jutott, meg igy kijött volna a bele is...

N0r1 2009.07.31. 16:26:49

Szia! Van nálam valami a számodra.

margit2 2009.07.31. 17:28:26

Amerika! Én akkor, amikor csináltam, kenyérbe szoktam tenni, meg időnként levesbe... De nem szerettem különösen, az idén már nem is aszalok...

margit2 2009.07.31. 17:28:45

Nóri! Mindjárt átnézek! %wink%

Julibella 2009.07.31. 18:37:38

Margitka, a Príma konyha júliusi számában jelent meg, nyomtatva.

margit2 2009.07.31. 18:54:06

Köszi Julibella, de nem láttam....

amerika24 2009.07.31. 20:34:44

...már megérdeklődtem mit is kell tenni vele...:)...a nagy munka még hátra van...aromás olajjal kell elrakni... ...igy nem szoktad???

margit2 2009.07.31. 21:13:20

Így nem... Én általában befőzöm a paradicsomot, tegnapelőt főztem is be, 15 liter lett. Ja még volt, + 1,5 liter, de abból főztem töltöttpaprikát! %razz%
süti beállítások módosítása