Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kecsap...

2009.08.19. 19:00 | margit2 | 21 komment

.

Még szombaton főztem, de eddig a száraz dunsztban volt. Végre felíratoztam, és lefotóztam, mielőtt a helyére került... Már ez is a spájzban van, kb. 8,5 liter lett.

.

A recept megtalálható itt: .... Kecsap. ( Ez most a fűszeres )

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr256031121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabi 2009.08.19. 20:17:11

Margitka, megkegyelmezett nekem a blogol, végre ideengedett.. :D Nagyon jól néz ki a kecsapod, gyönyörű a színe is. Most megyek, irigykedem egy kicsit magamban. :))

margit2 2009.08.19. 20:41:12

Gabi! Köszi! ... Én is meg vagyok vele elégedve, hiszen nagyon szép érett paradicsomom volt hozzá! %razz%

Klarissz 2009.08.19. 21:51:34

A mindenit. Csuda szép látvány! Nem félsz, hogy mindezek után betörnek és kifosztják a kamrádat?

pocakbebi 2009.08.19. 22:01:19

Odaköltözhetek télire?annyi finomságot csináltál:)))

iluska 2009.08.19. 23:36:20

Nekem is tetszik, lehet hogy megpróbálok egy keveset idén.

Dédike 2009.08.20. 07:08:37

Ennek én még most fogok neki kezdeni!

kiskukta 2009.08.20. 07:38:57

Nagyon jól néz ki! Néz majd be hozzám. Noémi

margit2 2009.08.20. 08:03:29

Klarissz! Ha már itt a kert, nem lehet gazzal teli... Na és, ha annyit dolgoztunk benne, nem hagyhatjuk, hogy csak elrohadjon a termés... Bizony el kell tenni. A kamrára meg vigyázok! %wink% Pocakbébi! Éhezni nem fogunk, remélem! %lol% Iluska! Először egy kevesebb mennyiséget csinálj, de szerintem ízleni fog! %razz% Dédike! Te is fűszeresen teszed el, vagy almásan a másik recept szerint? %eek% Noémi! Oké, átnézek! %smile%

amerika24 2009.08.20. 13:33:08

...nekem ez még hátra van...még nem tettem el kecsapot....van receptem , egy almás variáció...de megnézem a tiédet, az vajon milyen lehet???:o ...szépek lettek...azt hiszem egyformán gondolkozunk kertügyben...:):):)

margit2 2009.08.20. 14:50:55

Amerika! Nekem az almás kecsap receptje egy olyan internetes ismerőstől van, aki ott dolgozott a konzerv gyárban. Ő írta meg e-mail-ben. Szerintem is teljesen olyan lett már az első próba után, mint a bolti. Nagyon megkedveltük. Kíváncsi lennék rá, hogy mennyivel másabb a Tiéd? %eek%

ametiszt 2009.08.20. 15:40:57

Ez egy tisztességes mennyiség :-) Amióta nincs kertünk,azóta nem teszek el csak kis mennyiségeket.

margit2 2009.08.20. 16:05:06

.... Nálunk elég sok kecsap fogy... Tényleg sok ételbe lehet tenni. De úgy magában is finom reggeli mellé akár! %razz%

kata... 2009.08.20. 19:11:20

Látom,nálad már jöhet a tél,van eltéve minden finomság%lol%-és mennyi!!!!!!:D

vnjudit 2009.08.20. 19:22:27

Ma főztem harmadjára paradicsomot az idén, de ha lesz negyedik befőzés (márpedig sanszos, hogy lesz még pár kiló termés), akkor a kecsaprecidet fogom kipróbálni %smile%

margit2 2009.08.20. 19:52:21

Kata! Még nincs vége az elrakásnak. Holnap az almás kecsapot teszem el.... Persze abból már nem főzök ilyen sokat! %wink% Judit! Jó is lesz az télen! %razz%

pocakbebi 2009.08.21. 20:13:27

E-mail-ben írd meg a címedet,ahová menjek!:DDD Jól ellennék nálad,kaja van,jó társág is van!:)puszi druszám!

Kende és Anita 2009.08.22. 11:40:20

Nagyon jól néznek ki! Én is erősen kacérkodom a gondolattal, mert mi is nagyon szeretjük a kecsapot! Ez meddig áll el? és ha felbontassz egy üveggel, azt utána a hűtőben tárolod? Ja és még egy kérdés, mi az a szárazdunszt? :D:D én még soha nem csináltam semmi ilyesmit! :D

bobsi 2009.08.26. 16:00:20

Én szeretem a kecsapodat, de az almás ami nagyon bejön! Tavaly elraktam még van belőle!

margit2 2009.08.26. 19:29:44

Pocakbébi! Merre laksz? A Dunától keletre, vagy nyugatra?.... Mert annak megfelelően írom az útvonalat! %mrgreen%

margit2 2009.08.26. 19:32:58

Kende és Anita! Ha szeretitek, akkor bizony csak csináld meg. Igen ugyanúgy, mint a befőttek ez is eláll több évig is. Ha felbontod, akkor hűtőben pedig hetekig is! %wink% Szárazdunszt: Amikor forrón üvegekbe töltöd, és lezárod az üvegeket, akkor mindjárt egy nagy edénybe belehelyezed egymás mellé, jól betakargatod, hogy lassan hűljön ki. Csak amikor kihűlt, akkor szedd ki, és tedd a leendő helyére! %smile%

margit2 2009.08.26. 19:34:23

Böbsi! A fűszereset mi is inkább ételek ízesítésére használjuk... Éppen most szedem ki az almásat is a dunsztból, mert természetesen azt is csináltam! %razz%
süti beállítások módosítása