Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kőrözöttes kelt...

2010.04.12. 20:24 | margit2 | 22 komment

.

A tegnapi édesség után ma egy kis sós tésztát szerettem volna készíteni. Ezért a választás erre a kelt tésztára esett. Könnyű, nagyon ízletes. Jól lehet variálni a töltelékét is.

A recept megtalálható itt: .... Kőrözöttes kelt

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr716031036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Móni 2010.04.12. 21:13:42

Margitka, utólag is boldog húsvétot kívánok. Nagyon finomakat készítettél. Csodálatos az az ünnepi asztal a tortával, tojással. Köszönöm a szülinapi köszöntésedet is. Írok majd mailt. Nem akarom a blogodat levelezésre használni. Sok baj történt, terhelni se akarlak vele. Puszillak. Móni

margit2 2010.04.12. 21:48:09

Szia Móni! Akkor nagyon várom a leveledet!

RabszolgaNŐ 2010.04.12. 22:09:35

Jól néz ki..de mi nem szeretjük a kőrözöttet :-(..valami mással nem lehetne helyettesíteni?? :-)

margit2 2010.04.12. 22:10:46

De lehet, akár csak reszelt sajttal és tejföllel keverten. Úgy is finom! %razz%

Gabi 2010.04.13. 08:44:24

Margitka, nagyon finom lehet ez a kelt! Egészen megkívántam. :)

Teca 2010.04.13. 09:54:34

Margitka, nekem is nagyon felkeltette a kíváncsiságomat ez a kelt tészta,ilyen esős időben be van szorulva az ember a házba, jó ok a sütésre. Levél ment.

margit2 2010.04.13. 10:04:20

Gabi! Én éppen most ettem meg belőle kettőt... Előtte beraktam a mikróba 20 másodpercre melegíteni. Olyan lett, mintha most sült volna! .... Isteni! %razz%

margit2 2010.04.13. 10:05:54

Teca! Akkor mi tart vissza? ... Állj hozzá most! %wink% Nézem a levelet máris! %eek%

rajongó 2010.04.13. 16:57:00

Kedves Margit, a legjobbkor tetted fel a receptet, épp olyasmire vadászom, amibe lehet tenni medvehagymát. Hát ebbe lehet : ) Üdv: 1 rajongó

margit2 2010.04.13. 17:56:48

Kedves Rajongó! %mrgreen% A snidling helyett valóban tehetsz bele medvehagymát! ... Hol veszed a medvehagymát?

Anna3 2010.04.13. 19:55:59

Hát ez nagyon ötletes! Én is ki fogom próbálni

margit2 2010.04.13. 20:00:36

Anna! Hajrá! ... Majd meglátod, hogy másnap is milyen finom még a tésztája! %razz%

RabszolgaNŐ 2010.04.13. 21:28:49

Köszönöm szépen...ki fogom próbálni :-)

margit2 2010.04.13. 21:45:11

Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog a tésztája, csak tartasd be kelési időt és hőmérsékletet! %wink%

Zilusch 2010.04.13. 21:59:17

Hmm.... már az illatát is érzem! ;-) (egy aprócska kérdés: kenyérsütő nem lévén, meddig kell dagadni hagyni ezt a csodát?) Üdvözlettel: Zilusch

margit2 2010.04.13. 22:57:59

Szia Zilusch! Üdvözöllek nálam! %smile% Nekem sem volt ám mindig kenyérsütő gépem... Bizony akkor jó a tészta, ha jó alaposan ki van dolgozva, ha már szép simán összeáll, és elválik a táltól, amiben dagasztasz! Azután pedig konyharuhával takarjad le, és legalább 22 fokos hőmérséklet legyen ott, ahol kel a tészta... Kb. 30 percig kell hagyni, hogy szépen feljöjjön! Csak bátran próbáljad ki! Sok sikert hozzá! %wink%

rajongó 2010.04.14. 08:51:22

Kedves Margit! A Lehel téri piacon veszem frissen + húsvétkor szedtem egy adaggal a Balatonnál az erdőben, ami felaprítva egy kis sóval és olivával tartósítva csücsül a hűtőben.

margit2 2010.04.14. 09:55:32

Kedves Rajongó! De kár, hogy itt az erdőben nem tudok medvehagymáról, mert én is kimennék szedni! %wink%

Zilusch 2010.04.14. 21:24:15

köszönöm kedves válaszod. :) jelentek, ha kipróbáltam! :)

margit2 2010.04.15. 22:16:35

Rendben! %smile%

Tündérke 2010.04.17. 17:03:58

kőrözött nélkül :D

margit2 2010.04.17. 18:40:10

Tündérke! Nagyon jó állaga van a tésztának, bármivel megtöltheted ízlés szerint! .... Ha nem szereted a kőrözöttet... %wink%
süti beállítások módosítása