Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Paradicsomlé ...

2010.08.30. 17:03 | margit2 | 27 komment

.

Itt van bizony az ideje, ha termett elég... Szerencsére nekem tavaly nagyon jó termés volt, így maradt elég szépen... Persze azért amit lehet, mindig el kell tenni. Éppen ma szedtem ki a száraz dunsztból az idei paradicsomlét. 8 liter lett csak.... Majd beosztjuk... A színével meg vagyok elégedve.

Ezen felül még 1,5 literből frissen főztem töltött paprikát is. Azért a friss paradicsomlével sokkal finomabb volt ám!

.

A recept megtalálható itt: .... Paradicsom befőzés

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr256030993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B 2010.08.30. 17:24:16

Nagyon szépek! Nekem most nem sikerült a paradicsom, fekélyes, beteg lett a nagy része. Ami termett, azt paprikával lecsó alapnak készítettem el, meg a napi használatban elégít ki minket. Szégyenemre vennem kell! Úgy 15 éve egy kedves barátunk azzal viccelt, hogy: nyáron paradicsomot főzni akárki tud! De télen a 300 Ft-osból az már igen! Lám most nyáron 300 Ft a paradicsom (igaz, más az értéke, mint akkor).

margit2 2010.08.30. 17:42:31

Bizony nagyon drága a paradicsom, de nem csak Nálad, hanem szinte az egész országban megbetegedett... Ez bizony rányomta a bélyegét az árra... Sajnos a miénk is beteg lett, de szerencsére még tudtunk annyit leszedni, hogy egy befőzésekhez elég legyen. Érdekes módon a kemény héjú faparadicsom az elég jól bírja... A mindennapi fogyasztáshoz így biztosítva van a paradicsom... De befőzni már én sem tudok az idén többet...

amerika24 2010.08.30. 17:49:44

...én is tavaly túlfőztem magam paradicsomból...és még mindig van belőle... ...de ha töltött paprikát készítek nem bontok fel egyetlen üveget sem, a kertből szedek hozzá paradicsomot...:)...

margit2 2010.08.30. 18:19:11

Nyáron én is!... Na de télen, akkor fel kell bontani azt az üveget! %wink%

iluska 2010.08.30. 19:23:55

Ismét ökörszív paradicsomból készült? (véletlenül nem maradt magocska??? %eek% )

Dédike 2010.08.30. 20:27:20

Nekem is kevés van , pedig nagyon rákaptam a paradicsomra.

margit2 2010.08.30. 20:44:59

Iluska! Sajnos az idén megtámadta a paradicsomot a vész... Így lehet, hogy a magok is fertőzöttek, nem merem ajánlani... A tavalyiból meg sajnos nem maradt, mert elosztogattam... De én is kíváncsian várom, hogy az idei magnak milyen lesz jövőre a termése????

margit2 2010.08.30. 20:45:36

Dédike! Bizony én is sokkal többet szoktam befőzni...

ametiszt 2010.09.01. 16:05:42

Valóban nem a szokott mennyiséged,de biztosan isteni!

margit2 2010.09.01. 17:50:15

Ametiszt! Bizony nagyon finom lett!.... Még aznap főztem 3 napra töltött paprikát is a friss paradicsomlével... Isteni volt! %razz% ... Még az a szerencsém, hogy elég sok üveggel maradt előző évről!

vnjudit 2010.09.03. 19:47:41

Tavaly 3* főztem be, idén anyósomtól kaptam paradicsomot, így lett 15 liter. Tényleg szép a színe %wink%

margit2 2010.09.03. 20:01:43

Akkor ezek szerint Ti is szeretitek a paradicsomot! ... Nagyon helyes! Igazán egészséges! %razz%

2010.09.06. 16:42:34

Sziasztok! Én a különleges tortákban vagyok otthon, a befőzés rész már nem teljesen az én asztalom. Remélem tudtok nekem segíteni. Már a 2. vödrös vegyes savanyúságomat kell kiöntenem. Szalicil, Na-benzoát, ecet, cukor és só anyukám szerint van benne elég, de állandóan megbuggyan kb 2-3 hét után. Szerintetek mit csinálok roszzul? SOS

2010.09.06. 16:44:54

Bocsi, lemaradt: deakszilvia voltam :-))

margit2 2010.09.06. 21:21:52

Lezártad a tetejét légmentesen?... Na és milyen helyen tárolod? Hűvös helyen? .... Mert ott kell.... %wink%

2010.09.07. 07:56:44

Az az igazság, hogy vödörbe raktam, tudod, annak a folyamatosan pótolható, hidegvizes savanyúságnak indult, de sajna semmi nem lett belőle.. Egyébként a kamrában tárolom (családi házban ), ott elég hűvös van. Szerintem :-(

margit2 2010.09.07. 15:05:55

... Hát én a pincében tárolom, azért talán az a hely hűvösebb.... Ma éppen mi is abból ettünk ebédre ubit, és nagyon finom ropogós! %razz%

2010.09.07. 17:26:20

Hát szomorú vagyok... hogy nem tudtok ti sem "varázsszert" a problémámra.. Talán ez az adag nem romlik el :-)

margit2 2010.09.08. 07:43:47

Ha alaposan kitisztítottad az edényt, és minden belevalót rendesen megmostál.... akkor nem szabadna romlani... Én így csinálom: 6 liter víz, 20 dkg só, 1 liter 20%-os ecet, 60 dkg cukor, 2 teáskanál szalicil, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál borkénpor -bors, babérlevél, mustármag, koriandermag, ... stb. Hidegen ráönteni az ubira, és amit beleteszel, légmentesen lezárni... Aztán persze mindig dobálhatsz bele, de zárni kell utána! %wink%

2010.09.08. 10:05:16

Köszi! De ezeket felforralod, kihűtöd és utána öntöd rá, vagy a csapból ki, ízesítés és zuttya az ubira? A szódabikarbóna miért kell bele? A többit értem.

margit2 2010.09.08. 18:20:28

Van aki felforralja, és lehűtve önti rá... Úgy is jó!... Én mindig a csapból, hideg vízzel ízesítem... A szódabikarbónától ropogós, friss marad a zöldség. %wink%

2010.09.10. 09:32:16

Köszi a receptet! A legutolsó 2 vödörrel ez alapján készítettem el. Első kóstolásra finom volt, amolyan bolti ízű ( ami nekem egyébként az nagyon ízlik ). Remélem nem fog elromlani.. Még egyszer köszi!

margit2 2010.09.10. 10:12:59

Nagyon szívesen!.... Remélem, hogy finom ropogós marad Neked is! .... Kedves "Névtelen"! %wink%

2010.09.11. 12:25:16

Ne haragudj, nem tudom, miért nem írja a levél végére, hogy ki a feladó... Nem a neveletlenségem miatt nincs ott.. :-( Minden nap keverek e savanyúságon, hogy mindenütt jól átjárja, remélem megmarad. Az íze ok, akárhányszor kinyitom, mindig lopkodok belőle :-) Lehet, hogy nem is lesz ideje megromlani ;-)) Köszi mindent, legyen szép napod! szisza ui: ha van kedved "meglátogatni" a szisza receptjei blogoldalon megtalálsz :-) Kellemes időtöltést kívánok hozzá!

margit2 2010.09.11. 14:19:11

Szia Szisza! Megnéztem a blogodat, és bizony ott sem jelenik meg a hozzászólásnál a saját neved... Ennek az az oka, hogy a kommentelő rész feletti táblázatot nem töltöd ki... Tehát a név, e-mail cím és a blogolod címét!!! ... Ja, és jobb oldalon pipáld ki, hogy emlékezzen rád ! %wink%

szisza 2010.09.12. 13:36:24

Ok, köszi!

margit2 2010.09.19. 18:24:56

Szisza! Örülök, hogy sikerült! %smile%
süti beállítások módosítása