Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Lecsó télire...

2010.09.04. 08:33 | margit2 | 12 komment

.

Én eddig mindig rendesen elkészítettem a készre, és kevés szalicillel tartósítva tettem el... Bizony sok időt igénybe vett, de csak melegíteni kellett, és már kész is volt. Esetleg pár tojást sütöttem rá melegítés közben, kiadós reggeli... De sokféle ételhez is felhasználtam...

( Itt a recept, ahogy szoktam készíteni a kész hagymás, lecsót: ... Lecsó )

Most az egyik fórumozóm, Smajdika hozott egy natúr lecsó receptet. Ez valóban nagyon gyorsan elkészül. Próbaként csak 11 kis üveggel tettem el... De már többen írták, hogy így teszik el, és elálló... Ebben nincsenek fűszerek, csak paradicsom és paprika.... Ha elővesszük, kedvünkre ízesíthetjük... Itt ez van a képen.

A receptje megtalálható itt: ... Lecsó télire

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr56030991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnjudit 2010.09.04. 12:01:16

Nahát, ez nagyon jó %wink%

Ircsike 2010.09.04. 12:56:47

Gyonyoru paprikat sikerult vasarolnom es mar az eleskamraban pihen az a 20 uveg lecso, amit en is teljesen keszre tettem el. Szeretem igy elkesziteni, mert telen 1 pillanat alatt van valami meleg es finom. Nagyon szeretjuk! Szep hetveget kivanok Neked szeretettel!:)

margit2 2010.09.04. 13:22:20

Judit! Te nem szoktál befőzni lecsót? %eek%

margit2 2010.09.04. 13:24:06

Ircsike! Eddig én is mindig csak a teljesen kész lecsót tettem el...... Tavaly nagyon sok üveggel raktam el, és maradt is jó sok üveggel... De most ezt kipróbáltam... Én is letesztelem! %wink%

amerika24 2010.09.04. 15:31:34

...nagyon szépen mutat az üvegben :) ...én is egy hosszadalmas módszer szerint rakom el a lecsót...paradicsomlevet főzök, teljesen készre, átpaszírozva, majd ebben megfőzöm a vágott paprikát, s egyben a lével üvegekbe merem... ...igaz, hogy hagymát a készítésekor kell dinsztelni, de nálam szeretik, ha leveses a lecsó...:)...úszik a paradicsomban...

margit2 2010.09.04. 16:34:30

Amerika! ... Na ez is egy módszer, így még nem is hallottam... De valóban érdemes elrakni lecsót télre, főleg, ha adott a kertben az alapanyag! %razz%

iluska 2010.09.04. 20:35:00

Látom ahányan vagyunk, annyiféleképpen teszünk el ételt. :) Én már leegyszerűsítettem, idén amit eltettem azt csak tetővel és fejrefordítottam 10 percre, tartósítószert nem tettem bele. A lecsóba én is csak hagymát-parit-parikát teszek, és tojással esszük. Bár a rizses változatot jobban szeretem. %eek%

margit2 2010.09.04. 20:48:52

Én is szeretem rizzsel a lecsót... Lehet akkor is beletenni főtt rizst, mielőtt esszük... %wink%

iluska 2010.09.06. 15:35:20

%eek% Tényleg!!! %mrgreen% "Basszuskulcs", nekem ez még sosem jutott eszembe!!!!!!!!!! %lol%

margit2 2010.09.06. 21:18:59

... Hihi, mindig lehet tanulni, én is szeretek mások tapasztalataiból is! %wink%

Utazó 2010.09.08. 12:37:22

Nálad mindig annyi finomság van! Hogy van ennyi időd sütni-főzni?? Én állandóan rohanásba vagyok... :( Imádom a lecsót! :) Meg is éheztem! :D

margit2 2010.09.08. 18:22:11

Azóta sütök ennyit, amióta itthon vagyok... %smile%
süti beállítások módosítása