Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Hársvirág szörp készítés....

2011.06.15. 18:04 | margit2 | 19 komment

.

.

Ebben a nagy melegben szinte 1-2 nap alatt teljesen virágba borult a hatalmas hársfa az udvaron. Az idén sem hagyom ki a szörp készítését.

Itt megtalálható a hársfa leírása után a virág szárítása alatt: ... Hársvirág szörp készítése

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1006030903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agoo 2011.06.15. 21:00:06

Te jóég..ekkora hársfát még nem is láttam..hatalmas..látom van rajta rengeteg virág.:-)

margit2 2011.06.15. 22:05:23

Bizony elég hatalmas, körülbelül 7-8 méter magas, és eléggé terebélyes is. %wink%

amerika24 2011.06.15. 22:23:39

...és micsoda illatot áraszt...:) ...van felénk egy park, tele hársfával, bódító az a környék... ...tavaly szedtem én is teának, de nem nagyon itták, szörpöt viszont még sosem főztem belőle...

Krisszta 2011.06.16. 00:31:26

Szia Margit! Nagyon rég jártam feléd. Először is nagyon boldog névnapot kívánok (még a 8 napba beleférek) Nem felejtettelek el, Gergő születésnapján van a névnapod. Remélem jól vagytok! Látom mint mindig most is sok finomságot készítettél. Puszillak! :-)

margit2 2011.06.16. 06:36:31

Amerika! Én minden évben szedek friss virágot teának. Mi szeretjük is inni... Bár az is igaz, hogy időnként meg is feledkezem róla... A szörpöt inni kell elsősorban, de a kínai ételekben ezzel helyettesítem a cukort, abban nagyon finom! %razz%

margit2 2011.06.16. 06:38:57

Szia Krisszta! Mindig örülök Neked! Köszönöm a névnapi megemlékezést, Gergőnek így utólag én is sok boldog szülinapot kívánok! %smile% Remélem, hogy Ti is mindnyájan jól vagytok!

Krisszta 2011.06.17. 23:14:50

Nagyon szeretem a hárs illatát. Szörpöt bodzából szoktam készíteni, hársvirágból még nem próbáltam, de abból is biztos fincsi lehet.

margit2 2011.06.18. 07:01:39

Már én is ittam bodzaszörpöt is, hasonló az íze a hársszörpéhez... Egyszer főztem bodzalekvárt is, finom is volt, de azért a sárgabarack, eper, és meggy, vagy szilva lekvár kapósabbak nálunk. Így mivel olyan sok lekvár azért nem fogy, csak ezeket szoktam befőzni! %wink%

vnj 2011.06.18. 07:08:39

A hársfáról az idén is lemaradtam, viszont tegnap csináltam egy üvegecske málnaszörpöt, igen kapós, csaj úgy isszák %wink%

margit2 2011.06.18. 08:55:35

Judit! Sajnos nekünk nagyon kevés a málnánk már csak, de azért eszegetni tudunk róla. Anyukám csinál Győrben szörpöt, a nagy fiam mindig lelkesen iszogatja, Ő szereti nagyon! %razz%

vnj 2011.06.18. 12:56:39

Margit, egyszerre fél kilót tudok csak leszedni %wink%, abból kb egy üveggel van %biggrin%

ametiszt 2011.06.18. 16:57:50

Csodálatos illata lehet... Szeretem a hársat,minden formájában,szörpnek,méznek, illatnak,árnynak...

margit2 2011.06.18. 17:32:31

Judit! Akkor legalább azzal gyorsan elkészülsz... %wink%

margit2 2011.06.18. 17:32:58

Ametiszt! Én is így vagyok vele! %smile%

vnj 2011.06.18. 19:59:53

El is fogyott %mrgreen%, de most 1 kilót sikerült leszedni, már csöpög a szűrőben, reggel becukrozom, délelőtt lehet is inni %wink%

margit2 2011.06.18. 21:24:26

Hogy Te milyen szorgalmas vagy! ... Örülnek is a fiúk, igaz! %wink%

margit2 2011.06.18. 21:25:45

Nekünk ebből 3 liter hársvirág szörp lett, délután szűrtük le, már a helyén vannak az üvegekben a spejzban! %razz%

Krisszta 2011.06.19. 07:06:41

Bodza lekvárt még nem próbáltam, de már tettem el idén eperlekvárt Mátém nagyon szereti. Szeretnék még sárgabarackot és meggyet is eltenni. Remélem jó lesz a termés. Legyen szép vasárnapotok! :-)

margit2 2011.06.19. 07:21:39

Én is csak egyszer főztem bodzalekvárt. Tulajdonképpen finom volt, de mivel sok a mag benne, félretettem... Aztán meg is feledkeztem róla, és teljesen bekeményedett... Az eperlekvárt jobban szeretjük abban kisebb magok vannak. De még mindig a sárgabarack a legkapósabb. %razz%
süti beállítások módosítása