Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ribizlis diós szelet...

2011.08.07. 21:20 | margit2 | 23 komment

.

A héten a gyümölcsöké volt a főszerep, ami a nassolást illeti... Ma is nagyon finom gyümölcslevest főztem ebédre a szokásos és hagyományos húsleves helyett...   De jól döntöttem, mert ebben a hőségben igazán jól esett a hideg leves. Utána muszaka volt, amit a saját kertünkben szedett padlizsánnal készítettem.  Az bizony laktató volt... De nagyon szeretjük. Délután szedtem piros ribizlit, és a fekete ribizli helyett azt  tettem a sütibe. Nagyon finom lett... Ja és a pudingba tettem 2 evőkanál cukort is, mert  a piros ribizli savanykásabb, ebbe kell!

A receptje megtalálható itt:  .... Fekete ribizlis diós szelet

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr886030887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2011.08.08. 14:14:38

nálunk húsleves van,pedig én szívesebben ennék gyümölcslevest:) Lángos bedagasztva!!!!:D,majd később sütöm:D

margit2 2011.08.08. 18:14:24

Mi is húslevest szoktunk főzni vasárnaponként, de én most leszavaztam.... Szerencsére a családom tagjai is egyetértettek velem! %razz% Biztos finom lesz a lángos vacsira! Én tzatziki salátát csináltam, holnapra összeérik... Valami finom csirkehúst sütünk majd mellé. Most vacsira pedig egy kis könnyű gombás étel készül bazsalikommal természetesen.... %wink%

hugi02 2011.08.08. 23:01:55

tzatziki saláta? :O nah ilyenről még nem is hallottam :)

amerika24 2011.08.09. 07:38:53

...de érdekes menü...:o...én még se gyümölcslevest, sem muszakát nem csináltam sosem...van padlizsánom, de csupán tojással és grillezve fogyasztjuk...

margit2 2011.08.09. 07:52:17

Hugi! Na akkor beteszem a receptjét, mert nagyon finom, hogy ki tudjad próbálni. Bármilyen sült hús mellé isteni finom! %razz% .... Itt a linkje: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/hidegtalak.htm#tz %smile%

margit2 2011.08.09. 08:01:01

Amerika! Nálunk nem csak nyáron, de télen is elengedhetetlen időnként a gyümölcsleves! %wink% Így csinálom: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/levesek.htm#gyumlev

margit2 2011.08.09. 08:01:25

Ha a padlizsánt szeretitek, akkor egy próbáld ki a muszakát is!... Én először Görögországban ettem a családommal, azóta rendszeresen készítem itthon is a család megelégedésére. Ez elég kiadós, de igazán finom étel! Így készül: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/egytaletelek.htm#muszaka %razz%

hugi02 2011.08.09. 10:04:50

köszönööm! :)

margit2 2011.08.09. 15:21:56

Nagyon szívesen! %wink%

ételital 2011.08.10. 21:05:41

Margit, tudnál tanácsot adni? Ha pogácsát szeretnék frissen sütni holnap, de nem lesz időm, akkor elkészíthetem a kelt tésztát ma, majd betenném a hűtőbe és holnap délután felhasználva szerinted jó lesz a pogácsa?

margit2 2011.08.10. 21:19:28

Iluska! Ez a recepttől is függ.... Én nekem van egy receptem, amit meg lehet előző este is csinálni, és másnap sütni. Elég sokszor csináltam már! %wink% Itt a linkje: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/sossutik.htm#sk Sajnos nem tudom, hogy Te milyen recept szerint akarsz sütni... .

ételital 2011.08.10. 21:51:34

Ez jó, szuper, köszönöm szépen!!! :)

margit2 2011.08.10. 21:59:35

Nagyon szívesen! Sok sikert hozzá! %razz%

csima 2011.08.12. 23:20:54

Ez a muszaka az én fantáziámat is beindította. ( Se' nem láttam, se' nem ettem még ilyet.) Kicsit macerásnak tűnik, de meg fogom csinálni! Két kérdésem lenne. Valóban héjastól kell felhasználni a padlizsánt? Muszáj beletenni a fahéjat? ( Az egy teáskanál nagyon intenzívnek tűnik.) Vagy éppen ez a lényeg?

margit2 2011.08.13. 08:35:34

Csima! Nagyon kiadós, és finom étel! Igazad van, hogy egy kicsit munkás, de megéri! %razz% IGEN, a héjával együtt kell felhasználni a zsenge padlizsánt! Én általában 38 x 22 cm-es tepsiben készítem, abba bizony kell az 1 teáskanál őrölt fahéj!... megsúgom, hogy én is tartottam először tőle, de nagyon finom ízharmóniája lesz tőle! %wink% Csak próbáljad ki, és majd számolj be róla, hogyan ízlik, oké! %smile%

csima 2011.08.13. 23:45:42

Margitka! Megcsináltam a muszakát. A köztes megoldást választottam: az egyik felébe tettem fahéjat, a másikba nem. Így mindenki talált kedvére valót. Ha vannak még padlizsános receptjeid, örömmel fogadom!

margit2 2011.08.14. 08:37:41

Csima! Na és Neked melyik ízlett jobban?... Mindegyiket megkóstoltad? %eek% Én még rántani is szoktam, és hozzá tartármártást készítek... Ja és rengeteg padlizsánkrémet készítek, imádjuk, főleg reggelire. Így készítem: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/befozesek.htm#padlkrem %wink%

ametiszt 2011.08.14. 17:49:45

Nálunk ököruszály...a legfinomabb leves. A főtt húshoz bazsalikomos,enyhén borsos őszibarack mártást készítettem. Pár pillanat alatt eltűnt. Én is szeretem a padlizsánkrémet,fokhagymával,picit csípősen. Reggeli pirítóshoz isteni egy teával.

margit2 2011.08.14. 20:35:44

Biztos finom az is, én még nem főztem, de hiszek Neked! ... Viszont ez a bazsalikomos őszibarackmártás ugyancsak felkeltette a figyelmemet... Imádom a bazsalikomot és az őszibarackot is! %razz%... DE éppen most fogyott el az őszibarack nálunk a fáról.... Azért jó lenne, ha leírnád pontosan, hogyan is készíted, oké! %wink%

csima 2011.08.14. 21:29:01

Nekem a fahéj nélküli jobban ízlett. Padlizsánkrémet én is gyakran szoktam, nagyon szeretjük.

margit2 2011.08.15. 07:34:33

Látod én mindegyiket megeszem szívesen, de én inkább a fajhéjasat kedveltem meg! %wink%

ametiszt 2011.08.15. 15:15:47

Ahogyan a gyümölcs mártást készítem, csak őszibarackkal. Aztán kihűtöm, darabolok bele barackot,tetszés szerint friss bazsalikomot a tetejére,vegyes borsot darálok rá egy picit. Tálaláskor tejszínhab mehet a tetejére.

margit2 2011.08.15. 20:00:07

Köszi Ametiszt! Ezt így most le is mentem, mert később már nehezebben találnám meg. Ahogy olvastam, nagyon finom lehet! %razz%
süti beállítások módosítása