Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sajtos főzött karika...

2011.11.04. 22:00 | margit2 | 27 komment

  

.

Ebéd után ma megsütöttem ismét a fekete ribizlis diós szeletet. Nagyon sokszor sütöttem már, ezért erről külön nem is hoztam most fotót...  Bár mivel még van belőle, és éppen mellette fotóztam le a vacsira sütött sós karikákat, egy picit látszik is a bal felső csücsökben a képen... A mai só nasit viszont már meg is ígértem, hogy hamarosan dupla adaggal sütöm meg, mert ebből csak egyetlen tepsivel jön ki.  Igazán gyorsan fogy...

A receptje megtalálható itt:   ... Sajtos főzött karika

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr836030867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Egy Utazó 2011.11.04. 22:35:04

Nagyon finom lehet! Maradt még belőle? :)

amerika24 2011.11.05. 07:17:54

...nagyon jól néz ki, szép pirosra sült... ...talán ma ki is próbálhatnám egy kis délutáni uzsonnának megfelelne...:)

margit2 2011.11.05. 07:36:08

Csak Egy Utazó! Már csak pár darab, kellene? ... Kis adag, 1 tepsivel lesz a recept szerinti adagból... Szerintem próbáld ki! %wink%

margit2 2011.11.05. 07:38:06

Amerika! Csak arra vigyázz, hogy túl ne süssed, akkor puha marad! Ja, és ha a sütőből kivetted, rögtön szedjed is ki! %razz% Az én sütőm elég jól süt, elég volt tegnap 22 perc!

amerika24 2011.11.05. 13:12:14

...már megsütöttem, de tényleg nagyon kevés volt...viszont puha , és nagyon finom...:)

teca007 2011.11.05. 13:50:51

Ma megcsináltam ebédre, csak az a baj, hogy nagyon kevés lett.

teca007 2011.11.05. 13:52:24

Ez olyan ronda, de finom kategória.

margit2 2011.11.05. 19:45:36

Amerika! Írtam, hogy csak 1 tepsivel lesz.... Ha jól sikerült, akkor dupla adaggal csináld legközelebb... Most már én is úgy szoktam! Örülök, hogy ízlik! %wink%

margit2 2011.11.05. 19:47:19

Teca! Ha ízlik, akkor Te is csináljad dupla adaggal! %razz%

Krisszta 2011.11.07. 10:43:58

Szia Margit! Nagyon jól néz ki. Ezt ki kell egyszer próbálnom. Legyen szép napod! :-)

margit2 2011.11.07. 16:26:45

Krisszta! Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog a gyerekeknek is! ... De legalább dupla adagot csináljál, mert ebből csak 2 kistányérra való lesz. %wink%

pcx-foto 2011.11.07. 16:35:56

még sosem olvastam, hogy valakinek küldtek volna postán sajátkészítésű finomságot - mondjuk 300 kilométernél távolabbra -, vagy csak én vagyok lemaradva? de pl. ezt én is hamar meggusztálnám :)

pcx-foto 2011.11.07. 16:49:00

margitka, szia! egy könnyed grízgaluskának az elkészítését szeretném Tőled megtudni tudsz segíteni? Tuddok annyit róla, hogy tojás, gríz, esetleg vegeta, és megfelelő lágyság, majd állni kell hagyni egy ideig, mondjuk úgy másfél órát, megcsináltam levesbe, de szerintem meg főtt csak kicsit kemény lett mit hagytam ki? kevesebb gríz kellett volna?

margit2 2011.11.07. 18:12:48

Pcx! Szerintem próbáljad ki az egyik fórumozóm, Rozi receptjét. Nagyon pontosan le van írva az elkészítése. Itt megtalálod: http://margit2.hu/rozikonyha2.htm#darag %razz%

pcx-foto 2011.11.07. 18:32:52

köszönöm, Margitka. Rád hallgatok, jobban értesz hozzá - én úgy tudtam, hogy bekeverés után állni kell hagyni a daragaluskát. Akkor így próbálom ki ahogy javasoltad. Vas-megyében még a paprakáskrumplit is egyedien szokták pl. daragaluskával készíteni. én bízom a főzésedben, sütésedben, olvastam és néztem a képeid, pont ezért kértem a tanácsod. Egy elkészített levesbetétnél utólag, egy daragaluskát hogyan leget még belevinni? Külön megfőzve?

margit2 2011.11.07. 21:37:12

Borsólevesbe belefőzöm, de húsleveshez külön főzöm ki... %razz%

Bíbor 2011.11.07. 22:04:33

Kedves Margitka! Pcx részére igazán leírhattad volna a receptet. Mondjuk így kezdve: Végy egy NŐT! Komolyra fordítva: a megadott Rozikonyhás recept a friss fogyasztásra nagyon jó, gyors recept. Ha áll kicsit, már szétesik, meg összetörik. Édesanyámtól: 1 tojást feltörünk, teszünk rá 1 mokkás kanál sót, 1 csapott mokkáskanál borsot, petrezselyem zöldet, simára felverjük. Kb. 1 dl búzadarát öntünk rá, és 1-2 órát pihentetjük. (lágy maradjon, mert megszívja magát a tojástól, kb. nokedli sűrűségű legyen összeállításkor) Sok sikert!

pcx-foto 2011.11.07. 22:05:12

köszönöm, nem tudtam, hogy a tojás fehérjét külön kell venni a grízgaluskához, fűszerezése háztartásonként (egyénenként) változó, ugye? csak ne legyen domináns ? már 1 napos a levesem, holnap már borsó konzervet tervezek bele. Talán úgy kellett volna a galuskát, ahogy írtad. Hát már elkéstem, profi szakács lehetsz. Azért ízre ... megoldottam, de legközelebb úgy csinálom a galuskát, ahogy ajánlottad. Szerettem volna kevésbé keményre.

pcx-foto 2011.11.07. 22:14:07

Bíbor, kösssz állom az ütést, szokták mondani, "nem az a legény aki adja, hanem aki állja". egyszer sikerült a grízgaluskám, csak sosem főzök egyformán, még egy lecsót sem. Tehát nem jegyeztem le a receptet. Minden receptem akkor történik, hogy mi van a hűtőben, és a fűszerek közt is kísérletezek. Egyedül a sóskám nem sikerült még úgy 6 éve, mert túl tömény lett, de felhígítottam :)

Bíbor 2011.11.07. 22:14:17

Bocs, beleszóltam a levélváltásotokba. PCX: Margitka diós tekercsét, zsemle-kiflijét, kenyerét, cukkini fasírtját, stb. sütöm és befőzési tanácsait is gyakran felkeresem. Nagyon jó választás részedről is! Jó éjt!

pcx-foto 2011.11.07. 22:20:59

Bíborka, ... figyelek rá, és megfogadom a tanácsait. Tuti, hogy évezném a konyháját. Ha már csak látványban is jó, milyen lehet igaziból? De én nem haspók vagyok. Inkább csak amolyan nyalánk, aki belekóstol. :)

margit2 2011.11.08. 07:20:17

Bíbor! Látom írtál ide receptet. Na majd egyszer ezt is kipróbálom! %wink%

margit2 2011.11.08. 07:21:26

Pcx! Akkor csak ügyeskedjél, ha ilyen lelkes vagy előbb utóbb igazi szakács lesz belőled! %razz%

pcx-foto 2011.11.08. 19:42:35

háromszor főztem az életben grízgaluskát de most sikerült igazán, köszi a jó tanácsot margitka, ez is olyan, hogy el kell találni az arányokat, mennyi idő, mennyi fűszer, és meddig főzzük, persze egyénileg is kilehet kísérletezni ;)

margit2 2011.11.08. 20:04:39

Örülök, hogy sikerült!... Pontosan így van, gyakorlat teszi a mestert! %smile%

N0r1 2011.11.14. 17:32:35

Nagyon jól néz ki.

margit2 2011.11.15. 09:46:36

Nóri! Próbáld ki! Ez egy igazán kis mennyiség! Kíváncsi lennék a Te véleményedre is! %wink%
süti beállítások módosítása