Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ázsiai sült zöldség és túrós perec...

2011.11.15. 20:08 | margit2 | 24 komment

.

.

Ma vacsira húsmentes ételt készítettem. Eddig még sosem ettem fafülgombát... Tartottam is a végeredménytől..... De végül jól sikerült. Érdemes kipróbálni annak, aki szereti a gombákat és a kínaias ételeket is.

Aztán egy kis ropogtatni valót is sütöttem. Már elég régen volt, pedig tényleg egyszerű elkészíteni. A végeredmény pedig igazán megéri!

A receptek megtalálhatóak itt: .... Ázsiai sült zöldség .... Perec ( túrós )

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr186030864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2011.11.15. 21:33:15

...csináltam már párszor ázsiai ételeket...igaz, ezt a fafülgombát nem ismerem, de ezekbe a kínai húsokba szártított shiitake gombát használtam...no meg persze szójaszószt, mert az elengedhetetlen... ...csak ámultam, hogy a beáztatott gomba mekkorára nőtt meg egy óra alatt...

margit2 2011.11.15. 21:43:01

Ez a fafülgomba is szárított gomba. Pontosan 1 óráig áztattam langyos vízben... Én is megdöbbentem, hogy mennyi lett belőle... De megpuhult, és így befűszerezve finom is lett! %razz%

evimami 2011.11.15. 22:45:31

Gomba bármilyen, bármikor jöhet!

Blue Ocean 2011.11.16. 05:55:36

Az ilyen túrós perec a gyengém..imádom!:-)) Szépséges napot Neked!:-)

margit2 2011.11.16. 08:50:13

Dédike! Ezzel én is így vagyok! %razz%

margit2 2011.11.16. 08:51:13

Blue! Köszi, nálunk is nagy keletje van! %wink%

N0r1 2011.11.16. 18:07:30

Nagyon jól néz ki az Ázsiai étel. Én még nem próbáltam.

margit2 2011.11.16. 21:35:09

Ha szereted a gombás ételeket, és persze a fűszereket is használni, akkor csak rajta! %razz%

pcx-foto 2011.11.19. 23:03:17

szia margitka! bableveshez kérek receptet Tőled- csináltam párszor -, a véleményed érdekel, van konzerv vörös bab, hagyma, répa, (fehér is) sertés lapockám, burgonyám, fűszerből sok, fokhagyma granulátum, liszt, tejföl. paradicsom, paprika, még erős zöld paprika is. (még tészta is), mit raknál össze ebből? de a fontos nekem az arány és a sorrend.

margit2 2011.11.20. 12:53:55

Pxc! Én így készítem a bablevest, persze Te a húst is beleteheted, nem fogja elrontani: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/levesek.htm#bableves %razz%

pcx-foto 2011.11.20. 17:51:00

köszi margitka, lestyánt honnan lehet szerezni? mert végignéztem a boltban a fűszerek regimentjét, de híre-hamva sem volt több helyen is, csak nem gyógyszertárba kellett volna keresnem? babérlevéllel csináltam legutóbb

pcx-foto 2011.11.20. 17:52:52

gyógynövény boltban nem néztem :(

margit2 2011.11.20. 18:30:10

Ha van lehetőséged, akkor legjobb, ha vetsz, mert évelő fűszernövény ... Vagy pedig veszel egy palántát a Metróban, és balkonládában is lehet nevelgetni! %wink% A babérlevéllel is finom, attól egy kicsit savanykásabb lesz...

margit2 2011.11.20. 18:32:15

Ez a lestyán nem gyógynövény, hanem nagyon értékes fűszernövény, én sok ételbe teszek! Igazán finom aromát ad az ételeknek! %razz%

pcx-foto 2011.11.20. 18:35:08

ok, csak most csinálnám ezzel a módszerrel, amit írtál, legközelebb benézek egy gyógynövény boltba, ------------------------------------------------------------ mert az időjárás már nem kedvez neki, tehát a morzsolt, szárított verzió maradhat, - ha jól gondolom.

margit2 2011.11.21. 09:00:25

Szerintem is fogsz találni valahol! %wink%

pcx-foto 2011.11.21. 12:52:52

bableves pxc-foto módra :D végül így oldottam meg, a kis saját tökkelütött fejem után: házizsír, fagyasztott zöldségkeverék bolti, (abba benne van mindenféle, a répától, a póréhagymáig, zellerszár, feketegyökér.) fehér répa (még külön, hasábra vágtam) hagyma, (egészben) fokhagyma, paradicsom, babérlevél, pici házikolbász, szárított petrezselyem, vörösbab konzerv egyszerű rántás, só ------------------------------------------ elkészítettem így: zsíron fedő alatt megdinszteltem a fagyasztott zöldség keveréket, hagymástul, kolbászostul, babérlevelestül, fehérrépástul. utána felöntöttem hideg vízzel, és sóztam, a fokhagymát nem a rántásba tettem, hanem közvetlen a levesbe, -hagytam összefőni az ízeket egy kis ideig, (nem volt kedvem vacakolni csiperkével, ezért) beledobtam egy kevés kagylótésztát, amikor már félig megfőtt a tészta, hozzáadtam a vörösbabot, és a rántást amit pirospaprikával csináltam tűzről levéve, hogy meg ne keseredjen ennyi, utólag, tejfölt teszek majd rá, de azt már tányérban ;) mit gondolsz?, még nem kóstoltam, mert forró :)

margit2 2011.11.21. 13:46:05

Na amíg van belőle, akkor okvetlenül fényképezzed le, és küldjed el nekem e-mail-ben. Had nézem meg ezt a különlegességet! %eek% ... Ahogy olvastam, szerintem mindent tettél bele, amitől csak finom lehet! %razz%

pcx-foto 2011.11.21. 13:50:07

oké margitka :) lefotózom most, csak hol az emailod?

margit2 2011.11.21. 15:09:05

Pcx! Ezek szerint nem jártál még a honlapomon?... Jobb oldalon itt ha rákattintsz, ott középen megtaláltad volna! %wink%

pcx-foto 2011.11.21. 15:11:21

ezen az weboldaladon jártam: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/kezdolap.htm és itt egyértelmű elérhetőséget nem leltem

margit2 2011.11.21. 15:49:25

Na jó segítek, mert 1 picit eltévedtél.... Bár itt a blogban, ha jobb oldalon a "Kedvenc oldalaim" alatt rákattintottál volna a Honlapom: alatt a "Margit2 oldala"-ra, akkor odataláltál volna. . Tehát ez cím: http://margit2.try.hu Ott az email címem a kenyér fotója alatt van. Na megtalálod már? .

ételital 2011.11.21. 20:26:07

Ez az ázsiai istenien néz ki! A perec nemkülönben.

margit2 2011.11.21. 21:27:48

Köszi!... Isteni is volt mindegyik. %razz%
süti beállítások módosítása