Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Padlizsán krémleves....

2012.09.12. 16:47 | margit2 | 12 komment

  

.

Ma főztem először krémlevest padlizsánból, de igazán finom volt, nagyon jó bele a reszelt sajt tálaláskor! 

A receptje megtalálható itt:  .... Padlizsán krémleves

Hétfőn szedtünk egy nagy adag padlizsánt.

.

Ment a sütőbe, jól átsütöttük, megpucoltuk. Miután kihűlt zacskókba be is raktuk a fagyasztóba. Télen majonézzel, fűszerekkel kikeverve nagyon finom lesz pirítósra. 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr256030785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2012.09.12. 18:12:14

felszeletelve szorosan zcsomagolva fagyasztok és mint a cukkinit is kirántom. Ha pazarabbúl akarom, egy hagymakarikával eggyütt grilfűszerezem. A bunda is lehet bármilyen.

margit2 2012.09.12. 18:26:30

Már én is rántottam ki a fagyasztóból kivéve... csak ha elővesszük a fagyasztóból, akkor nem szabad teljesen hagyni felengedni... én ezt tapasztaltam... De gondolom, hogy Te is ismered, ahogy írsz róla. %wink%

Thalia 2012.09.12. 18:59:15

Megírod, hogy pontosan hogyan csinálod a padlizsánkrémet? Imádom, de még sosem csináltam... Én is szeretem rántva is!

margit2 2012.09.12. 19:34:53

Thália! A "Kipróbált receptek" oldalamon a befőzéseknél fent van a "padlizsánkrém télire " alatt, de idemásolom Neked: Padlizsánkrém fagyasztva: A padlizsánokat jól megmossuk, a szúrós végeit levágjuk. Egy gáztepsi aljára alufóliát teszünk, és arra rárakosgatjuk az egész padlizsánokat. Villával megszurkáljuk a padlizsánokat. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 60 percig sütjük így, majd 15 percig még légkeveréssel tovább sütjük. Ezután a sütőből kivesszük, hideg vízzel meglocsoljuk. A végeit levágjuk, és lehúzkodjuk róla a héját. Hagyjuk kihűlni. Majd a padlizsánhúst összetörjük, és hűtőzacskóba töltjük adagonként. Majd mehet a fagyasztóba. Télen csak elő kell venni egy adagot, és ha kiolvadt, majonézzel, fűszerekkel ( só, őrölt bors, kakukkfű, oregano... stb.) ízlés szerint ízesítjük. Sok sikert az elkészítéséhez, jó étvágyat hozzá! %razz% .

Thalia 2012.09.13. 20:05:06

Köszönöm! kerestem, de béna vagyok, nem találtam...Ki fogom próbálni!

marisom 2012.09.13. 21:45:54

Finom is a padlizsánkrém. Nekem is termett idén bőven, de képzeld most utoljára úgy jártam, hogy volt közte keserű, mikor kész voltam a sütéssel, hű de iszonyú íze volt:-)

margit2 2012.09.14. 06:59:48

Remélem, hogy ízleni fog Nektek is Thália! %smile%

margit2 2012.09.14. 07:01:00

Maris! Lehet, olyan helyen volt az egyik, hogy nem tudott rendesen megsülni, és ezért megkeserítette a többit is.... %wink%

ételital 2012.09.20. 20:50:59

Nővérem főzött ilyet múlt héten, hááát nem tudtam megkóstolni mert nem túl szép látvány, bocsánat! :-)

margit2 2012.09.20. 21:56:06

Ez ízlés dolga... Aki szereti a krémleveseket, annak ez egy a sok közül. Az íze, ha jól van fűszerezve, akkor nagyon finom! Márpedig én szeretem, és a családom is szerencsére... Ennek örülök is, mert nagyon egészséges! %razz%

pocakbebi 2012.12.07. 19:57:07

De irigyellek ezért a sok padlizsánért! Én is nagyon szeretem ! :)

margit2 2012.12.07. 20:26:29

Nekünk is csak az idén sikerült ilyen jól..... Ettünk is jó sokat különféle formában. %wink%
süti beállítások módosítása