Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Villámszilvás....

2013.07.24. 13:43 | margit2 | 12 komment

.

.

A múlt héten kaptam gyönyörű szilvát. Tegnap már nem tudtam megállni, hogy ne süssek egy kis villámszilvást. Szilvaszezonkor mindig meg szoktam sütni a friss gyümölcsből!

A recept megtalálható itt: .... Villámszilvás

Ma néztem, hogy a korai körte is szépen érik. Nagyon jó, hogy mindig van valami gyümölcs a kertben.

.

.

Nagyon egészséges a gyümölcs, fontos, hogy sokat együnk, főleg, ha a kertben csak szedni kell...

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr336030691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melindaaaah 2013.07.24. 13:49:05

Elsőre "villámszivás"-nak olvastam.:-) Mondom ...mi van???? No de szilvásként teljesen más a helyzet. Kérek:-)

margit2 2013.07.24. 13:51:02

%mrgreen% Oké, adok, éppen kéznél is van! %smile%

amerika24 2013.07.24. 22:18:43

Már van szilva? ...nálunk még elég éretlen, az amit te kaptál, biztosan valami korai volt... ...imádom a körtét, bizony nekem többet ér a gyümölcs, mint a sütemény...

margit2 2013.07.25. 07:16:59

Ezt a nagy szemű szilvát úgy kaptam Pestről, az egyik nagyon kedves internetről megismert barátnőmtől. Nekünk is volt ilyen, de sajnos 2 éve kiszáradt.... A mi megmaradt szilvafáinkon is csak most kezdenek majd beérni a szilvák. %wink% Én is így vagyok a gyümölccsel, most is éppen azt eszegetek a reggeli müzlivel... %razz%

nastygirl 2013.07.25. 08:56:02

Köszönjük a blogomban a kommentet. Egyébként nem igazán szoktam sütni, de ez a süti annyira kívánnivaló hogy neki ugrok délután. :) Guszta, remélem sikerül nem elrontani. :)

margit2 2013.07.25. 13:10:32

Nagyon szívesen! %smile% Ha nekiállsz sütni, akkor 20 perc után jó, ha megnézed, és ha elég szépen barnul, akkor tegyél a tetejére sütőpapírt, és ha kell akkor akár még 10 percig is sütheted.... Ez függ attól is, hogy mennyi szilvát teszel bele... mert attól hígabb lesz, és tovább kell sütni... Aztán ha megsült, akkor hagyjad kihűlni a formában. Vagy ha kiveszed, akkor tedd rácsra kihűlni! Még akkor is kipárolog belőle a felesleges vízmennyiség... %wink%

evimami 2013.07.25. 14:41:27

Vigyázz a körtékkel, ha köves a közepe, az neked nem jó.

margit2 2013.07.25. 15:13:00

Dédike! Tudom.... Én csak kóstolgatok belőle... azt is óvatosan... %wink%

nastygirl 2013.07.30. 18:04:00

Köszi a tippet, végül neki álltam. Bár sajna fotózni már nem tudtam... Nem volt olyan szép mint a tiéd, mert a tészta valamiért lazább lett, amolyan kicsit szétesős... (lehet sok volt a szilva) viszont a párom azonnal benyomta a felét, meg se várta hogy hűljön :D Legközelebb megpróbálom még jobban!

margit2 2013.07.30. 19:01:29

Ha több a szilva benne, akkor ajánlatos tovább sütni a plusz nedvesség miatt is... Egészségetekre, ha ízlett! %razz% ... Legközelebb biztos jobban sikerül, mindenhez kell egy kis tapasztalat... nekem is... %wink%

ételital 2013.08.05. 09:46:39

De szép körte! Milyen fajta?

margit2 2013.08.05. 15:52:39

Iluska! Ez a Clapp kedveltje. Nagyon korai fajta, hamar le is érik! De finom nagyon! %razz% Na és Ti hogy vagytok??? Sokat gondolok ám Rátok! %smile% .
süti beállítások módosítása