Vasárnap az egyik nagyon kedves fórumos barátnőm, Lia nagyon finom bagelekről hozott fotót. Na én nagyon megkívántam... Gondoltam, hogy kipróbálom is. De én a bajor perec receptje után készítettem el. Már régebben zsemléket is sütöttem ennek a receptnek a segítségével... Most is jól sikerültek. Pontosan 9 darabot formáztam, ez éppen elfért a gáztepsiben. Ezzel nincsen sok munka, és tényleg nagyon finom a végeredmény! Legközelebb zsemlék lesznek! :-)
Bagel...
2015.11.20. 17:53 | margit2 | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr438095098
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2015.11.21. 18:59:22
Nagyon guszták lettek ezek a bagelek...igaz, én inkább zsemlyéknek nevezném, és rögtön olvastam a bajor perec receptjét, kedvet kaptam nagyon hozzá. Mire jó a szódabikarbónás lekenés? Ezt idáig még nem hallottam...
margit2 2015.11.21. 20:27:45
@Amerika24: Nem lekenni kell ... Hanem felforralom a szódabikarbónát a liter vízzel. A 15 percig kelesztett pereceket, bagelt, vagy zsemléket belemártom 20-30 másodpercre ebbe a lébe. A gáz égve marad, míg mártogatom a vízben...
Majd egy lehetőleg fém szűrőlapáttal kiemelem, a vízből, és belehelyezem a kivajazott tepsibe egymás mellé. Utána hideg helyre teszem 30 percre, végül az előmelegített sütőben 16 perc alatt megsütöm.
Ha kész, még forrón megkenem vízzel, és meghintem a durva sóval.
Feltétlenül süssed meg! :-)
Majd egy lehetőleg fém szűrőlapáttal kiemelem, a vízből, és belehelyezem a kivajazott tepsibe egymás mellé. Utána hideg helyre teszem 30 percre, végül az előmelegített sütőben 16 perc alatt megsütöm.
Ha kész, még forrón megkenem vízzel, és meghintem a durva sóval.
Feltétlenül süssed meg! :-)