Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Horthy diós...

2016.03.13. 07:56 | margit2 | 4 komment

Tegnap megkérdeztem, hogy még mit süssek a linzerek mellé, és erre esett a választás. Igaz, hogy már pár éve ezt sem sütöttem, pedig nagyon nagy kedvenc volt egy időben, és gyakori volt az asztalunkon. Most is sikerem lett vele. Szeretem, mert nem  ragad le a töltelék, a dió és a kakaó párosítása a felvert tojáshabbal tökéletes!   :-)

A receptje megtalálható itt:   ... Horthy diós

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr868472808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.03.13. 09:23:59

Jó ötlet, éppen elhatároztam, hogy diótörésbe fogok a jó időben, és majd diós dolgokat sütök ezután.
Az ősszel nem volt sok napsütéses idő, amikor törhettem volna kint a szabadban, ezért elég kevés diós süti készült a télen.

Amit írtál receptet nem olajjal készült, és miután megismertem a croissant tésztáját, a lágy omlós ízét, ragaszkodom hozzá.
A croissant előtt is kipróbáltam szintén ilyen hajtogatott formában, de mint a rétes, nem vágtam kis darabokra sütés előtt, és úgy is nagyon ízlett az állaga miatt.
Szerinted miért lehet jobb, lazább a tésztája olajjal?

margit2 2016.03.13. 13:23:21

@Kincse-:
Még nekem is van dió, amit meg kell törni, bizony most már el kell rendezni...
Az olajtól puhább még a piskóta is, én is szeretem használni. Még a csokoládé mázat is jobb olajjal hígítani, mint vajjal, mert akkor nem reped! :-)

greenfo 2016.03.17. 16:07:11

Kedves Margitka! Köszöntelek!
Nagyon régen jártam a blogon. Nagyon kevés időm van, és én, ha ide jövök, akkor ellkalandozok, ötleteket veszek, hozzászólok, és eltelik az estém. Mint most is... visszanézegetek. Sok finomat készítettél. A Horthy diós ötletet viszem most tőled.
Hamarosan az oldalamon írok, de most is sietnem kell.

margit2 2016.03.17. 17:22:00

@greenfo: Szia!!!!! Nagyon örülök, hogy újra jelentkezel, még ha csak rövidke időre is! :-)
Sok sikert kívánok a Horthy dióshoz! ... Aztán majd írd meg, hogy ízlett, oké! ... Nálunk nagyon nagy kedvenc!
Majd átnézegetek Hozzád, várom ott is hogy írjál majd!
Puszillak! :-)
süti beállítások módosítása