Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Érik az eper és a meggy is...

2016.06.03. 08:51 | margit2 | 8 komment

Végre az eper után érik már a meggy is... A cseresznye még nagyon le van maradva az idén... bár már látok a fán enyhén pirosodni...

Ma borsólevest főzök, finom friss sárgarépával. Tegnap is húztam már ki olyan kis ujjnyi vastagságú répákat... hú de szeretem is sok répával! 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr198775152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.06.03. 09:18:23

Jó korai meggyed van, nekünk még félig zöld.
Viszont ma én is borsólevest főzök, mert csak az ilyen, tavaszi borsóleveseket szeretem, máskor képtelen vagyok megenni. És, természetesen a friss répával, zöldséggel, és vajgaluskával benne.
Micsoda fenséges eledel! :)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2016.06.03. 10:29:40

Nálunk is tegnap borsóleves volt, igaz a répám még kicsi, de azt vettem az üzletben. Valahogy nálunk nem kell a fagyasztott borsó, pedig az sem rossz, mégis! A kertből szedett zsengének nincs párja.

margit2 2016.06.03. 11:27:22

@Kincse-: Én is örülök ennek a meggynek. Ez már 3. fa... Sajnos az előzőek már tönkrementek, ki kellett vágni... Ez még csak 4 éve terem... de már tudtam elrakni a fagyasztóba is belőle kimagozva 2 éve is...
Én pontosan így készítettem el a borsólevest, ahogy írtad! De 2 napra, hogy holnap csak másodikat kelljen készíteni... Ma krumplis tésztát csináltam másodiknak. Aztán szedtem a kertben 2 nagy fej fejes salátát, megmostam, és a vízben hagytam... Közben elkészítettem az ecetes-cukros levet, de csak evés előtt teszek a lébe, mert úgy ropogós marad! :-)

margit2 2016.06.03. 11:29:26

@Amerika24: Mivel sok hely van a kertben, azért én minden évben vetek annyi borsót, hogy télre is legyen... Akkor főleg rizibizinek használom... De elfogy levesként és főzelékként is... Természetesen a friss sokkal finomabb! :-)

Kincse- 2016.06.03. 14:40:16

@margit2:
Mi is így esszük a salátát, ropogósan.
Emlékszem, régen, az anyukám megfonnyasztotta a salátát.

margit2 2016.06.03. 15:33:26

@Kincse-: Na erről még nem is hallottam.. Miért szerette úgy?

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2016.06.04. 19:37:48

Én is ropogósan szeretem, és csak fél órával tálalás előtt teszem rá a levet, a férjem viszont este, amikor már fonnyadt, akkor szereti.

margit2 2016.06.04. 19:59:00

@Amerika24: Én még sosem ettem fonnyadtan salátát... de ahány ház, annyi szokás... ízlések és pofonok különböznek....
süti beállítások módosítása