Már több, mint egy hete főztem ki túrót, mert megsavanyodott 2 liter tejem.... Aztán csak maradt a hűtőben... Mivel még nem lett csípős illata, tegnap a reggeli után úgy döntöttem, hogy összegyúrom a tésztát, és félretettem a spájzba hidegre... Aztán délután nekiálltam, és ki is sütöttem. Nem a megadott mennyiségek szerint készítettem el, mert nem volt 50 dkg a túróm, de pótoltam tejföllel, bár azt nem mértem meg súlyra... Csak a liszt volt 50 dkg. A lényeg, hogy jó lágy tésztám volt, pedig a vaj is csak a fele mennyiség. ... A tejföllel való pótolás jó ötletnek tűnik.. Mindig van itthon a tejről leszedett, és megsavanyodott, besűrűsödött tejszín, ez erre a célra tökéletes! Na és az eredmény is kiváló! Máskor is sütök így! :-)
Az eredeti recept megtalálható itt: ... Túrós pogácsa ... csak a mennyiségek másak!