Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Gezemice...

2017.10.18. 15:23 | margit2 | 2 komment

gezemice-blogba.jpg

Az ősz... Na igen, most folynak a betakarítások a kertben... A zöldséget már kiszedtük, szerencsére az idén az nagyon szépen lett... A sárgarépával viszont nem vagyunk megelégedve, mert nagyon hibás, rágott a zöme... ezért már a kisebbeket meg is pucoltam, és elraktam a fagyasztóba, ott jó helyen van. A zöldbab már nem terem, ki is téptük, a kukoricát is.. De még a zeller,  ott van, a cékla is vár a kiszedésre... Na és még paprika is terem.. a paradicsom viszont már alig van, a poloskák nagyon megtámadták... A krumpli viszont szépen termett az idén... A napokban még gezemicét is tettem el, jó lesz majd télen.

A receptje megtalálható itt:       ... Gezemice

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6913015892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.10.19. 07:09:01

Szép a csalamádéd, világos a borkéntől. Volt , hogy én iis pont így tettem el, de ami nem fogyott el tavaszig, az mégis megbarnult, szerintem a borkén tönkre tette a fedőket, attól. De látom te raktál alá celofán papírt /a receptnél láttam/ .
Még a földben a zöldségünk, de én is neki állok a hétvégén felszedni, amit tudok. Régen kivártuk az október legvégét, amíg a földben él , addig friss igazán, de aztán volt olyan is, hogy sok eső esett, s bizony a nedves zöldség előbb romlott...most meg túl száraz, no de meddig?

margit2 2017.10.19. 07:37:50

@Amerika24: Na igen, jó a celofán a fedő alá, amikor többet rakok el, akkor teszek is alá... Ez hamar el fog fogyni, ebből már januárban nem sok marad...
Most tökéletes a föld nálunk, mi sem akarjuk megvárni , hogy nagyon nedves legyen, mert valóban, akkor romlandó lesz a zöldség, ezért is igyekszünk kiszedni amit lehet már... ide ígérgetik az esőt nagyon...
süti beállítások módosítása