Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Fügelekvár, befőzések, főzés és sütés is...

2021.09.11. 09:00 | margit2 | 8 komment

fuge1-2021.jpg

fugelekvar-2021.jpg

fugelekvar1-2021.jpg

paradicsomle2-2021.jpg

tarkonyos-ragu-2021.jpg

gyumolcskenyer-tfeherjekkel-2021.jpg

gyumolcskenyer-tfeherjekkel-szeletek-2021.jpg

Az idén főztem be először fügéből lekvárt. Örömömre gyorsan elkészíthető, és nagy sikerem lett vele a családnál! ... Aztán főztem még be paradicsomlét és kecsapot is még egyszer. A tárkonyos ragunak is nagy keletje lett, amit saját céklával tálaltam. Aztán mivel sok tojásfehérje gyűlt már össze a fagyasztószekrényemben, sütöttem 2 rúd gyümölcskenyeret is. Pudinggal ettük, isteni finom lett az is. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6516685878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CasioGitti 2021.09.12. 18:27:18

Isteni a fügelekvár. Nálunk most fagyasztós zacsiba landolt és úgy a méhűtőbe!
A házi paradicsomlét és a ketchupot is nagyon szeretjük! Sárga színűből még olyan egzotikus is! :) Most anyumék egy "Hegyi Rózsa" (Mountain Rose) fajtájú paradicsomot kezdtek el termeszteni pár éve. Szép halvány rózsaszín és nagyon finom!

margit2 2021.09.13. 07:41:39

@CasioGitti: Fügelekvárt fagyasztós zacsiba? Na ezt se gondoltam volna... Miért nem üvegbe tettétek el?
Sárga színű paradicsomot mi már nem termelünk, régen volt, de az annyira nem volt kapós itt...
Viszont rózsaszínűt nem termeltünk még. De ha finom, akkor biztos érdemes azt is! Sok sikert hozzá! :)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2021.09.14. 15:14:09

Az idén nekem is van szépen a fügefán már érett füge, eddig megettük, de ez már sok fogyasztásra. Megpróbálkoznék én is egy kis lekvárral,de sosem csináltam még. Héjastul főzted ? Vagy meghámoztad?

margit2 2021.09.14. 15:51:08

@Amerika24: Igen, héjastul kell főzni, mert különben nem állna össze a lekvár! Csak a füge 2 végét kell levágni... a képen is látni egy kicsit.
Itt a link, ahogy én készítettem: margit2.hu/kiprobaltrecik/befozesek.htm#fugelekvar

Sok sikert hozzá! :)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2021.09.15. 06:25:18

Ok, köszi ...a receptet is olvastam, ki fogom próbálni.

margit2 2021.09.15. 08:30:27

@Amerika24: Drukkolok Neked! Szerintem elronthatatlan! :) ... Aztán majd jelezzed, hogy sikerült! :)

CasioGitti 2021.09.17. 08:30:26

@margit2: Szia! Akkor szoktuk fagyasztós zacsiba a mélyhűtőbe eltenni, ha kevés füge ért meg és így a száraz dunszt nem kivitelezhető. Igen, ízletes a "Hegyi rózsa" fajta!

margit2 2021.09.17. 19:53:06

@CasioGitti: Aha, értem... Nálunk, ha kevés füge érik be, az el is fogy frissen... De jó ez a megoldás, ha nem bírjátok megenni, és ne vesszen kárba, akkor a fagyasztószekrény egy jó tárolás lehet! :)
süti beállítások módosítása