Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Tekert sajtos (hajtovány) ...

2012.06.22. 13:40 | margit2 | 6 komment

.

Mostanában sok volt az édes sütikből. Már mindannyian sósra vágytunk... Meg is ígértem már egy hete, hogy sütök is valamit. Ma korábban jönnek haza a fiúk, biztos, hogy örülnek a tekert sajtosnak. Most sült ki. Csináltam füstölt sajttal és tejföllel kevert töltelékkel, valamint sonkás sajtos töltelékkel is...

A receptje megtalálható itt: .... Tekert sajtos ( hajtovány )

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr196030804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marisom 2012.06.22. 22:22:10

Nagyon guszta, holnap reggelire ide is érhetne, még ilyet sosem sütöttem, na majd ez is felkerül a listára.

margit2 2012.06.23. 06:39:55

Nem sütöttél eddig?... Pedig ezt "hajtovány" névvel már nagyon régóta sok helyen lehetett látni a neten is. Nálunk a fórumban is elég sokszor volt. Jó, mert csak bedolgoztatjuk a géppel, aztán ha megkelt a tészta, akkor 2 felé vágva kinyújtjuk töltjük tetszés szerint, és kis pihentetés után tojással lekenjük, megszórjuk magokkal, vagy ki mivel akarja, és már sülhet is! %razz% .... Ezt nem szabad kihagyni! %wink% .

Mata Hari 2012.06.23. 14:11:23

Nagyon ügyes vagy és kivétel nélkül mindig, mindegyik bejegyzésed képei páratlanul guszták! Gratulálok Neked és jó egészséget kívánok, kellemes sütögetést!! :)

margit2 2012.06.23. 14:27:15

Köszi szépen, igazán aranyos vagy! %smile%

ételital 2012.06.23. 16:02:44

Tetszik ez a hajtovány szó. :-)

margit2 2012.06.23. 16:56:21

Igen, ez érdekes... Én eredetileg csak tekert sajtosként hívtam... de láttam, hogy hasonlóan készítik el a már hajtoványként elnevezettet a neten.... így írtam én is oda zárójelben, mert úgy készül ez is! %wink%
süti beállítások módosítása