Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Túrós pogácsa teljes kiőrlésű rozsliszttel...

2014.04.29. 20:35 | margit2 | 10 komment

00000003.jpg_520x367

A túrós pogácsa nálunk nagyon kapós, szinte eleget nem is tudok sütni belőle... Kipróbáltam a múlt héten teljes kiőrlésű rozsliszttel is... Meglepően puha maradt napokon keresztül, köszönhetően valószínű a túró és a vaj mennyiségének.

A recept megtalálható itt:  .... Túrós pogácsa

Megjegyzés: Fenti recept most rozsliszttel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr976098751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2014.04.30. 06:54:36

Csak tudatom, hogy a recepted alapján már régóta sütögetem a túrós pogácsát, köszönet érte!
Viszont én is variálgatom egyéb lisztekkel, és jók lesznek.

margit2 2014.04.30. 07:36:07

@Kincse-:
Ennek igazán örülök. Én is szeretek kísérletezgetni. Te milyen liszttel próbáltad még ki?

Kincse- 2014.04.30. 07:54:21

A magliszteket keverem bele nagy előszeretettel, mert azok magában nem lennének túl élvezetesek, de más teljes kiőrlésű gabonalisztek is jöhetnek. Nyilvánvaló, hogy a túró és vaj kellő lazaságot ad neki, annak ellenére, hogy nincs lazító anyag benne.
Mint a törtburgonya is egyéb tésztákban finomító anyag.

margit2 2014.04.30. 19:07:04

@Kincse-:
Egyféle, vagy többféle maglisztet is teszel bele egyszerre?

Aloha3 2014.04.30. 19:31:31

Én is sütöttem már ezt a fajta pogit, nagyon finom lett. Még csak hagyományos fehér liszttel, de ki fogom próbálni a reform verzióját is!:-)

margit2 2014.04.30. 19:35:44

@Aloha3:
Nagyon helyes.... Ki kell próbálni! :-) ... Az biztos, hogy más, mint a hagyományos fehér liszttel... De egészségesebb.. és én már erre törekedek főleg.... Persze lehet azért kivételt tenni....

Kincse- 2014.04.30. 19:42:41

Egyszerre lehetne több maglisztfélét is beletenni, de az arány sosem haladja meg a 10%, mert a maglisztek tömörek, szárazak lennének nagyobb arányú mennyiségben. A túró amúgy is levet szokott ereszteni, ezért pont jó az a kis mennyiségű maglisztekhez.
Lenmag, gesztenye, mandulalisztek a legjobbak. Nagyon szeretem a köleslisztet, amihez viszont pont fordítva adom a gabonalisztet.

Kincse- 2014.04.30. 19:48:44

Hogy tévedés ne essék, a köles is gabonaféle, csak a köles egészségesebb.

margit2 2014.04.30. 19:50:41

@Kincse-:
Én még csak lenmagot használtam darálva... és kölest párolva... De ezeket valóban mindenkinek saját magának kell kikísérleteznie, hogyan a legjobb...

margit2 2014.04.30. 19:54:12

@Kincse-:
Ezzel tökéletesen egyetértek! Mostanában sokfélét készítek kölesből én is. Mióta utánaolvastam a köles hatóanyagainak, még lelkesebben használom! :-)
süti beállítások módosítása