Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Tekert sajtos (hajtovány)...

2015.01.10. 13:31 | margit2 | 2 komment

Már nagyon hiányzott egy kis sós... A karácsonyi beigli óta keltest még nem is csináltam... Ma viszont a gulyásleves mellé sütöttem a férjem kérésére egy tepsi sajtos tekertet...  Hajtoványként is közismert, de én még előtte, tekert sajtosnak neveztem el....

A receptje megtalálható itt:  ... Tekert sajtos (hajtovány)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr797058701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greenfo 2015.01.11. 11:47:15

Már korábban is találkoztam nálad ezzel a finommal, de még nem sütöttem meg. Most nagy kedvet kaptam hozzá. Köszönöm, én is nekilátok!

margit2 2015.01.11. 14:16:36

@greenfo:
Abban biztos vagyok, hogy nem bánod meg!... Csak az a lényeg, hogy hagyjad rendesen megkelni a tésztát! Ha nincs kellő meleg, ami ugye a kelt tésztákhoz kell, akkor tovább tart a kelesztése... de gondolom, hogy ezt Te is tudod! :-)
Nálunk is nagy sikert aratott, főleg, hogy már régen volt... Holnap délután lehet, hogy lesznek vendégeim, és megsütöm újra... Erre lehet majd koccintani... :-)
Na nekiálltál???
süti beállítások módosítása