Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Beindult a zöldbab is....

2008.07.09. 18:22 | margit2 | 16 komment

.
.
Ma délután  leszedtem a zöldbabot. Gyönyörűen kezd beindulni, az eső igazán kellett neki, hiszen telis tele van virággal.  Ma 2 tállal szedtem, már összevágtam és neylon zacskóban, dátummal ellátva a fagyasztóba is tettem.
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr136031326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dédike 2008.07.09. 19:24:43

Az enyém a malegbe ledobálta a virágait, most várom, hogy hejre jöjjön.A kis Manónak centrizem turmikszolom, meg darálom a meggyet.

Gizi 2008.07.09. 20:00:19

Gyönyörű szép, na a télen már nem lesz gondod lassan semmire, mert tele lesz a hűtőd.

margit2 2008.07.09. 20:07:07

Dédike! Én is féltem, hogy lepotyognak a virágok... De szerencsére az utolsó pillanatban jött az eső, és megmenekült! %wink% ... A meggy nagyon finom tud lenni turmixolva is! Imádom! %razz% Gizi! Bizony én mindig telepakolom a hűtőládát és a szekrényes fagyasztót is... Azért van a kert, hogy finom dolgokat termesszünk benne! %smile%

Kati 2008.07.09. 21:18:42

Ez igen!!! Gondos, előre látó házisszony vagy!!!:-)))

Ancsa 2008.07.09. 21:21:17

na ez az, amit nem nagyon komálok...többek között... :D De megeszem, ha muszáj

margit2 2008.07.09. 21:27:58

Kati! Ha itt az ideje, akkor le kell szedni, és eltenni... Mert ha már fás, akkor bizony nem finom... %wink% Ancsa! Gyermekkoromban én sem szerettem... De aztán amikor megtudtam, hogy mennyire sok benne a vitamin, milyen egészséges, bizony igyekszem jó zsengén leszedni. Szerencsére már a családban mindenki megeszi... Sőt szereti! %smile%

M 2008.07.09. 21:35:12

No, majd meglesem, mi készül belőle! :)

Klarissz 2008.07.09. 22:21:31

Hú, de szorgalmas vagy!

margit2 2008.07.10. 07:28:35

M! A zöldbabból leves, főzelék, sajtos-túrós zöldbab, és mikróban szoktam pikáns zöldbabot is csinálni, amiben sárgabaracklekvár is van. De talán majd még próbálok kmi valmi új recit is.... %razz% Klarissz! Ha már megtermett a kertben, eddig gondoztuk, nem szabad hagyni tönkremenni! %wink%

Aranyhal 2008.07.10. 10:07:52

blansirozod is előtte? én mindig megfogadom, hogy ráirom a zacskóra mi van benne, aztán jól elfelejtem, persze azért mert kicsi a hűtőm::)

margit2 2008.07.10. 13:02:03

Aranyhal! Egy időben blansíroztam, de már nem. Én meg vagyok elégedve vele, finom ételeket lehet összehozni a fagyasztott zöldségekből is! %razz%

dédike 2008.07.10. 17:54:13

ablansírozás egyuttal fertőtlenit is. A mai világban nem elhanyagolandó dolog az sem.

margit2 2008.07.10. 19:49:28

.... Van benne valami, de amikor megfőzöm, akkor tulajdonképpen megint csak blansírozom is! Sőt! ... %wink%

vnjudit 2008.07.13. 06:47:46

Na a zöldbabbal nem sok bajom lesz az idén, vacakul sikerült. De látom, Neked jutott a fagyasztóba is %biggrin%

dédike 2008.07.14. 17:31:21

Vnjudit. Nem tudom ki vagy , de még ültethetsz babot. Sokszór szebb az őszi, mint a koraiak.

margit2 2008.07.14. 18:18:07

Judit! Dédikének igaza van, ha van magod, akkor ültethetsz még! %wink%
süti beállítások módosítása