Talán nem vagyok egyedül ezzel, a kedvenc italom a Baileys. Igaz, hogy az ára egy kicsit húzós... Ezért is örültem meg a receptnek, amit kaptam, meg azért is mert komolyan mondom, hogy finomabb, mint az eredeti! ... Aki megcsinálja, szerintem nem fogja megbánni... Csak rá ne szokjatok!
Most közkinccsé teszem a receptjét:
.
Baileys készítése.
7 dl tejszin
15 dkg átszitált porcukor
1 zacskó mogyorós cappucino por /100g/
1 vaníliás cukor
1 tubusos sürített tej
1,5 dl rum
7 dl tejszin
15 dkg átszitált porcukor
1 zacskó mogyorós cappucino por /100g/
1 vaníliás cukor
1 tubusos sürített tej
1,5 dl rum
1,5 dl konyak
2 dl tejszint megmelegítek, nem túl forróra. Erre azért van szükség,jobban oldódjanak benne a hozzávalók. Majd szép sorban,kevergetés mellett hozzáadjuk az összetevőket,ebben a sorrendben: cappucino, vaníliás cukor, porcukor, a maradék tejszín, sürített tej és végül az alkohol. Ezután le is zárhatjuk a tűzhelyet.
Üvegbe töltjük, kissé megrázzuk,és mehet a hűtőbe, vagy jó hideg helyre! Ez az adag kb. 1,3 liter lesz.
.
Üvegbe töltjük, kissé megrázzuk,és mehet a hűtőbe, vagy jó hideg helyre! Ez az adag kb. 1,3 liter lesz.
.
.