Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Felszeltem végre....

2009.01.23. 18:41 | margit2 | 35 komment

.
Ma délután erre is sor került... 4 napot vártam a puhulására.  Ez egy valóban finom sütemény, nagyon kellemes íze van, de én a puhaságával még most sem vagyok teljesen elégedett... Igaz, hogy közben utánanéztem, és fóliával kellett volna letakarni, amit én nem tettem, csak egy tepsivel takartam le... A receptjébe ezt az új, fontos információt még pótolni fogom!
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr696031200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klarissz 2009.01.23. 19:03:56

Pedig puhának tűnik.... És nagyon finomnak.....mint mindig

margit2 2009.01.23. 19:08:51

Klarissz! Tulajdonképpen nem ropogós, lehet rendesen harapni... Csak nem érett még annyira össze, ahogy én képzeltem... Eléggé laktató, ezért én csak 1 szeletet mertem megenni! %razz%

M 2009.01.23. 19:31:45

Jól néz ki! Amint olvasom, a türelem fontos összetevő ebben a receptben. :)

margit2 2009.01.23. 20:14:19

Igen a türelem is M, és az idő! %wink%

Selyem 2009.01.23. 20:15:52

*nagyot nyel* Jajj, de jól néz ki... *még nagyobbat nyel*

margit2 2009.01.23. 20:28:35

... Azért már nem bánom, hogy nekiálltam... %smile%

margit2 2009.01.23. 20:35:26

... Itthon a család.... a fele már el is fogyott... %razz%

kata... 2009.01.23. 20:38:30

Nagyon jól néz ki így felszelve is:),bár kissé hosszadalmasnak tűnik az elkészítése:) Nálunk nem érné meg a négy nap puhulást:D%lol%

margit2 2009.01.23. 20:52:36

Ha befóliázzátok, amikor elkészül, akkor már 3 nap után is megkóstolhatjátok ám! ... De előtte bizony kár lenne kipróbálni, még beletörne a fogatok... %wink%

amerika24 2009.01.23. 21:34:34

Igen gusztusos!!! Nem tudom kibirnám e négy napig, vagy háromig - nézegetni? :O

cinci 2009.01.23. 21:47:20

Nagyon finomnak látszik,de Én nem tudnám ki várni a 4 napot:)

margit2 2009.01.23. 22:25:25

Amerika! É sem nézegettem, beraktam a spájzba jó magasra, mert tudtam, hogy úgy sem lehet előbb felszelni... %wink%

margit2 2009.01.23. 22:27:42

Cinci! Pedig érdemes volt... Szerintem holnap meg még finomabb is lesz! ...Ez az a süti, amit jó előre meg lehet csinálni... Csak 1 baja van, hogy talán egy kicsit sokba kerül...

N0r1 2009.01.24. 08:11:12

Nagyon jól néz ki.

margit2 2009.01.24. 08:51:16

Minden nap finomabb is! %razz%

Anna3 2009.01.24. 10:01:07

Hát ez nagyon "durván" néz ki. Nyeltem egy nagyot. Gondolom, ez a jutalmatok a 4 napos várakozásért.

margit2 2009.01.24. 10:18:51

Most is ettem egy fél szeletkét... csak, hogy ellenőrizzem... Egyre finomabb!!!! %biggrin%

Manólány 2009.01.24. 16:11:20

Tessék kérem megmondani, így hogy lehet betartani a fógyókúrát?

margit2 2009.01.24. 17:21:26

... Én nem hirtelen akarok lefogyni, mert az egészségtelen... De így is lement már 4 kg.... Most aztán áll a súlyom... Az ananászom a spájzban várja, hogy vacsira vágjam le belőle a szeletkét... %wink%

Kati 2009.01.24. 17:53:10

Nagyon szép, és finom is bizti,de nálunk a rögtön ehető sütik a menők!:-)

margit2 2009.01.24. 18:39:55

Kati! Hiszen most már ez is rögtön ehető! %lol%

Julibella 2009.01.24. 19:39:25

No, elkészült ma nálam is a szalagos fánk! :) Margitka! Mitől szalagos a szalagos fánk??!! :)

margit2 2009.01.24. 20:29:29

Ha jól csináltál mindent,akkor körbe szalagos lesz!%lol%

Julibella 2009.01.24. 23:38:23

ááá, értem!! :) Az a fehér , sültelennek látszó csík a szalag??? :))) Na klassz! :) már ezt is tudom!..:)) Nos... valamit nem csináltam nagyon jól... kétszer dagasztottam a gyors programmal, kitűnő állagú lett a tészta, isteni az íze, csak valahogy a szalagok nem lettek egyformák, no meg a fánkok se.. :)) Azt hiszem a második dagasztás után nem kellett volna csupáncsak 5 percig állni hagyjam majd azonanl nyújtsam.. a másik, hogy... és valóban 3 mm-re törekedtem nyújtásnál... ööö... ez nem elírás véletlenül?... :) Azt nem értettem, hogy kisújjnyi vagy 3 mm-nyi....?...

margit2 2009.01.25. 08:57:29

Bingó!... Igen, az a fehér csík a "szalag".... Bizony nagyon fontos a kelés!!!! .... Ha már kiszaggattad, akkor bizony hagyni kell kelni, és ha már szépen feljön, ( a reciben kb. 20 percet írtam!), utána szabad elkezdeni a sütést! ... Ha túl vastagra nyújtod ki a szaggatás előtt, akkor is feljön szépen, de ha sütöd, lehet, hogy a közepe nem tud átsülni rendesen... Én ezért szoktam kb. 3 mm-re kisodorni. %wink% .... Persze, ha nincs kellő hőmérséklet ott, ahol kel a tésztád, akkor lehet, hogy több idő is kell a keléshez!!!!!...

Julibella 2009.01.25. 12:16:24

Értem! :) Szóval nem elírás... :) Akkor nem is csináltam annyira rosszul, csupáncsak több időre lett volna szükség! Na majd legközelebb! :)

margit2 2009.01.25. 20:39:50

Másodszorra biztos jobban fog sikerülni! %wink%

Kati 2009.01.25. 20:55:16

Szép estét, jó pihenést, és kellemes hetet kívánok! Gyere hozzám sütizni!:-)

Ircsike 2009.01.26. 06:54:43

Nagyon finomnak tunik.......:) Szep napot es hetet kivanok Neked!:)

ametiszt 2009.01.26. 09:59:45

Kellemes hétkezdést és szép napot kívánok! puszi

margit2 2009.01.26. 10:07:58

Szia Kati! Mindjárt átnézek! %wink% Ircsike! Neked is szép hetet! %smile%

margit2 2009.01.26. 10:09:07

Szia Ametiszt! Nálunk most süt a nap, így a kedvem is jobb... Neked is vidám hetet! %biggrin%

Cserike 2009.01.31. 04:53:05

Margitka, ha olyan nagyon finom, akkor bizony érdemes volt dolgozni vele annyit!!! Én a hatlapossal voltam mindig úgy, hogy azt gondoltam nem elég puha. De mire ezt kigondoltam, már el is fogyott a süti!!!!!

margit2 2009.02.01. 00:14:42

Bizony érdemes volt.... A 4. nap után minden nap finomabb lett! %wink%
süti beállítások módosítása