Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kovászos fehérkenyér....

2009.07.02. 07:45 | margit2 | 4 komment

.

.

Tegnap este kovászos fehérkenyeret sütöttem. Eddig sajnáltam az időt tölteni a hosszú kelésre várással... De mégis csak megérte ezt sütni, mert amig a tészta kel, nyugodtan ott lehet hagyni 50-60 percre is, és addig lehet mást csinálni. Én csak kétszer kelesztem a tésztát, de akkor jó alaposan. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem hogy ez lesz a kedvenc kenyerünk ezetúl. Ja és ebben csak 1 dkg élesztő van a 10 dkg kovász mellett.

.

A recpet megtalálható itt: .... Kovászos fehérkenyér

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr316031136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2009.07.02. 08:28:21

...érzem a meleg kenyér illatát...:) ...gyerekkoromban a helyi pékségben sütötték a kenyeret, de még a régi , fával fűtött kemencében....ha kenyérért kellett menni, szivesen mentem....mire haza értem , lecsipegettem a cipót rendesen...:)

Kati 2009.07.02. 08:35:50

Az a gyerekkori íz,és illat! Mi is a maszek péknél vettük a kenyeret! Sorban álltunk érte. Megérte, de ma sem ettem olyan jó kenyeret azóta sem.:( Nagyon köszi a recit! Szép időt mára is! Itt ma is esni fog.:(

Klarissz 2009.07.02. 10:04:25

Igazán remekül néz ki és gondolom az íze is remek lehet. Na, de mennyi benne az ÁFA??? %lol%

margit2 2009.07.02. 11:56:29

Lányok! Ebben a kovászos kenyérben tényleg az a jó, hogy ma is ugyanolyan frissnek érzem, mint tegnap este, amikor megsült! %razz%
süti beállítások módosítása