Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Aranygaluska....

2009.11.10. 18:09 | margit2 | 25 komment

.

Mivel már januárban készítettem utoljára aranygaluskát, itt volt az ideje, hogy újra csináljak. Most vaníliasodóval készítettem.

.

A receptje megtalálható itt: .... Aranygaluska

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr636031088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnjudit 2009.11.10. 18:21:18

Nálunk szombaton volt %smile%

margit2 2009.11.10. 18:26:18

Akkor ez elég általános kedvenc lehet... Te mit főztél mellé? ....Sodót, vagy talán pudingot?

Andee 2009.11.10. 18:49:53

hmm kedvenc:)

kata... 2009.11.10. 19:05:56

Pénteken volt nálunk is,a maradék sodót barackos palacsintával adtam :D

vnjudit 2009.11.10. 19:06:42

Margit húú olyan klasszikus Horváth Ilona féle sodó nem tudok, egy öntetet készítek ilyenkor, liszt, margarin, tojás, cukor, vaníliás cukor és tej :)

margit2 2009.11.10. 19:17:46

Andee! Látom, hogy Te sem maradnál ki ebből! %wink%

margit2 2009.11.10. 19:18:11

Kata! Hú azzal is nagyon jó lehetett! %razz%

margit2 2009.11.10. 19:23:28

Judit! Akkor ezek szerint nagyon hasonlóan főzzük az öntetet... Én margarint nem teszek bele, a tojásnak csak a sárgáját, de még reszelek bele citrom héjat... %smile% .... Nálunk így nagyon bejön!

amerika24 2009.11.10. 22:23:20

...ez micsoda??? :o...kérdeztem magamtól....még a receptet el nem olvastam....:)...nagyon érdekes, így még sosem láttam elkészítve.....

margit2 2009.11.11. 07:52:23

Amerika! Én már több, mint 30 éve így készítem... Itt tanultam meg a férjem nagyijától, aki nagyon ügyes volt. Sok finomságot Tőle tanultam. Egyáltalán nem tudtam dagasztani, Ő mutatta meg, hogyan csináljam.... A legfinomabb sütiket: citromszelet és a Pali szeletet is Tőle tanultam. Azóta is imádjuk! %razz% Te hogyan készíted az aranygaluskát? %eek%

Ircsike 2009.11.11. 08:28:27

Ez is nagyon finom, de rakattintottam erre a receptre es meglattam, a kiprobalt recepteknel az almas-turos pitedet. Sok alma van itthon, igy most az lesz a menuben. Koszonom!:-)

margit2 2009.11.11. 08:41:51

Szia Ircsike! Bizony ez nagyon finom. ... Ha picivel több túród van, akkor beleteheted ám, szerintem az csak jó bele! ...Kíváncsi leszek a véleményedre majd! %wink%

vnjudit 2009.11.11. 19:16:46

Margit a citromhéj jó ötlet, teszek bele legközelebb %wink%

amerika24 2009.11.11. 20:18:33

Margit, ha legközelebb csinálok, berakom...:)...

amerika24 2009.11.11. 20:19:15

..ja és gratula a férjed nagyijának a konyhaművészetéhez....egy zseni lehet...:)

margit2 2009.11.11. 21:46:41

Judit! Nagyon jó benne a citromhéj, valóban érezni az ízén! %razz%

margit2 2009.11.11. 21:48:09

Amerika! Megnézem majd nálad, de figyelmeztessél ám! %wink% ...Köszi szépen... Igen, az volt, de sajnos Ő már nem él...

ametiszt 2009.11.11. 23:52:26

én is régen készítettem,most köszönöm az ötletet :-) jó éjt!

Anna3 2009.11.12. 06:39:52

Szia Margit! Olvasom, hogy a Pali szeletet és a citromos szeletet a férjed nagyijától tanultad. Teljesen meglepődtem. Nagyon ügyes és modern nagyi lehetett! Gratula a receptekhez, mert már én is megsütöttem mindkettőt és fantasztikusak. Anna

margit2 2009.11.12. 07:01:11

Tényleg vannak közkedvelt ételeink, de most én is a fórumomban kaptam a tippet a megsütésére. %wink%

margit2 2009.11.12. 07:10:39

Köszi Anna! Tényleg nagyon finomakat sütött a Dédi!...Így hívtuk, amióta dédimama lett.... Hú de örülne most, ha megtudná, hogy milyen híres lett ez a két sütije... De azt nem tudom, hogy Ő honnan is vette ezt a receptet, csak azt tudom, hogy amióta én megismertem, már sütögette... Én Őt 1975-ben ismertem meg... %smile%

Anna3 2009.11.12. 12:43:30

Azért írom, hogy modern dédi volt, mert bennem az maradt meg, hogy a nagyik és dédik fantasztikus kalácsokat sütnek élesztővel(beigli, bukta, túrós lepény stb.) Legalábbis úgy általában így volt. Persze az enyémek is sütöttek "sütőporosos" sütiket, de azokat a fiatalabbaktól tanulták, haladtak a korral ők is. Ha nézed a fórumozók recijeit, okvetlen próbáld ki a Stolwerk-szeletet (Dorina)! Köszönöm ezt a recit is.

margit2 2009.11.12. 13:12:13

Anna! Az én nagyim is nagyon finom kalácsot, buktát tudott sütni, de ilyeneket ős sem csinált. Valóban a úgy van, amire Te is emlékszel...%wink% Dorina sütijét Te már ezek szerint megsütötted.... Na majd sorra kerül ez is nálam! %razz%

iluska 2009.11.13. 20:00:34

Még sosem készítettem aranygaluskát saját kezüleg, de amikor látom a te süteményeidet, mindig bátrabb leszek. :D

margit2 2009.11.13. 20:47:00

Iluska! Én is itt tanultam meg, amikor már férjnél voltam... Aztán egyre jobban sikerül is, már kitapasztaltam! %wink% .. Biztos sikerül Neked is!.. Csak egyszer el kel dönteni, hogy nekiállsz! %smile%
süti beállítások módosítása