Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Adventi mézes...

2009.11.28. 19:39 | margit2 | 14 komment

.

Advent első vasárnapja lesz holnap. Ma ennek a készülődésének a jegyében mézeskalács tésztából készítettem a koszorút.

A recept megtalálható itt: ........ Karácsonyi mézes

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr626031081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2009.11.28. 19:47:14

Puha marad?mikor mézeskalácsot készítettem,másnap olyan kemény volt,hogy verekedni lehetett volna vele

margit2 2009.11.28. 19:50:25

Kata! Most nem az én receptemmel készítettem. A lényeg, hogy nem szabad sokáig sütni, akkor puha marad. Majd holnap tesztelem az apró sütijét, mert az is lett belőle. %wink%

Klarissz 2009.11.28. 19:55:55

Ez remek ötlet! Illatos és nem hullik a tüskéje :-)

margit2 2009.11.28. 20:35:27

Igen, én is ennek örülök, de nem az én ötletem volt... Milyen jó is az internet! %smile%

cinci 2009.11.28. 21:48:02

Margitka szia Ez nagyon szép..

margit2 2009.11.28. 21:58:58

Köszi Cinci! Olyan jó illat van, és tényleg ünnepélyes! ... Jó kedvre deríti a családot is! %wink%

Ircsike 2009.11.29. 08:06:29

Nagyon szep! Jovo heten vendegek jonnek, igy meglesz nalunk is a foproba!:-) Koszonom!:-)

margit2 2009.11.29. 08:44:27

Ircsike! Itt csak a sütésre kell figyelni. Ha vékonyabbra sodrod ki a tésztát, akkor rövidebb ideig süssed. Mivel a sütés után is "sül" még! Nem baj, ha úgy érzed, hogy túl puha, egy kis száradás után már tökéletes is a tészta! .. Ma reggel is megkóstoltam, és finom puha!...Ebből fogok majd puszedlit is gyártani legközelebb! %wink% Sok sikert hozzá! %smile%

ametiszt 2009.11.29. 11:31:51

Szia margitkám! Nagyon szép ünnepváró heteket kívánok! szerettel ölellek

margit2 2009.11.29. 13:58:14

Köszi Ametiszt! Olvastam Nálad, hogy jó előre felkészültél mindennel. Neked is szép napokat! %smile%

Dédike 2009.11.29. 21:35:02

Látszik, hogy még fiatal vagy, van kedved mindenhez.

amerika24 2009.11.29. 22:41:02

...nagyon szép lett...:) ...egy éven én is csináltam ilyen koszorú félét....megették a leveleket, a diszeket, sőt még a koszorú váz is elfogyott...:):):)

margit2 2009.11.30. 08:49:50

Dédike! Szerintem én jövőre is inkább megsütöm ezt! ...A fenyőágakból készült koszorú hosszadalmasabb volt, és elég hamar hullott a levele.... Inkább néha teszek be egy-egy friss fenyőágat az illata miatt majd az ünnepkor! %wink%

margit2 2009.11.30. 08:51:12

Amerika! Köszi, de azért a szépségével én nem voltam annyira megelégedve... De tényleg élveztem csinálni... legközelebb már remélem, hogy szebb lesz! %razz%
süti beállítások módosítása