Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Túrós batyu...

2011.02.03. 14:44 | margit2 | 28 komment

.

Nem sütöttem a kenyér és péksüteményen kívül semmit sem szombat óta... A túrós batyu volt az utolsó sütés... Ez nálunk nagy kedvenc, és bizony már elég régen is volt. Most azonban a kenyerek kovásszal történő sütése után ezt is kipróbáltam kovásszal. Így kevesebb élesztő kellett hozzá. A receptben lévő 2 dkg élesztő helyett csak 1 dkg-ot tettem bele, és + 10 dkg kovászt a kimaradt élesztő helyett.... Ja, és tettem bele 4 dkg főtt, tört krumplit is. A mokkáskanálnyi sikért beletettem, de mivel újabban nem veszek aszkorbinsavat, tökéletesen megfelelt helyette ebbe is az 1 kávéskanál 10 %-os ecet.... Nagyon finom, puha kelt tészta lett a végeredmény.

Az eredeti receptje megtalálható itt: .... Túrós batyu

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr686030938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2011.02.03. 15:34:53

Na ezt jó faksznisan leíírtad! Kapkodtam a fejem, hogy megértsem...

margit2 2011.02.03. 15:37:37

Na azért nem olyan érthetetlen... Ha leírod a hozzávalókat, akkor csak a módosítást kell hozzá átigazítani! %wink%

Málnahab 2011.02.03. 17:53:38

Én ezt nagyon szeretem!:-)) ...és milyen csodásan néz ki!:-)

margit2 2011.02.03. 17:57:13

Köszi, bizony én is süthetném akár hetente is! %razz%

Ditta84 2011.02.03. 20:20:11

Margitka,de guszták lettek,nem olyan nagyon nehéz ugye?,jó lenne jövőhéten egy leves mellé,után elkészíteni,nagyon megkívántam:-)

margit2 2011.02.04. 08:14:06

Ditta! Ezt valóban könnyű megcsinálni!... Csak belerakod a kenyérsütő gépedbe a a hozzávalókat, és hagyod , hogy megkeljen benne a tészta egészen a tetejéig. De arra vigyázz, hogy a sütés ne kezdődjön el közben, amíg kel a tészta...... Én mindig a 3,20 perces normál programmal dolgoztatok... Ha már teljesen felér a tészta, kiveszem, átgyúrom a gyúródeszkán, kisodrom, felvágom kis négyzetekre... Megtöltöm A közben elkészített töltelékkel, összefogom középen a széleit, és a kimargarinozott tepsibe teszem sűrűn egymás mellé. Ott még hagyom kelni... Aztán lekenem... stb... %wink%

Ditta84 2011.02.04. 10:26:11

Akkor ez első programot kell használnom,csak és kiveszem és már dolgozhatok is? Szeretnék adni Neked valamit majd nézzél be hozzám kérlek:-)

margit2 2011.02.04. 10:45:57

Igen, csak várd meg, hogy jól megkeljen a tésztád! %wink% Oké, átnézek.... %eek%

N0r1 2011.02.04. 13:26:13

Nagyon jól néz ki.

Ircsike 2011.02.04. 14:14:35

Most nem tudok enni ilyet, mert pszichowellnessezek, de majd az ev masodik feleben biztosan. Addig idejarok a szememet "taplalni"! :)

margit2 2011.02.04. 16:04:35

Köszi Nóri, finom is volt! %razz%

margit2 2011.02.04. 16:06:34

Ircsike! A pszichowellnesre is szükség van! ... De szívesen látlak itt is nézelődni! %wink%

Ditta84 2011.02.04. 16:44:09

Margitka, a bajor zsömle íze érdekelne,vagy az állaga,tudod,hogy perec is készül ugyanabból a tésztából,így nem nagyon száraz a zsömle tőle,és a nagy szemű só nélkül is ellehet készíteni?

margit2 2011.02.04. 16:52:08

Ditta! Az ízét, csak úgy tudod meg, ha megcsinálod! Elég laza az állaga! %wink% Nekünk nagyon ízlik, gyakran elkészítem. Természetesen durva, nagy szemű só nélkül is megcsinálhatod... Ízlés szerint akár magvakat is szórhatsz rá, de simán is jó! %razz%

Ditta84 2011.02.04. 17:05:09

Jó láttam,hogy hülyeséget kérdeztem az ízével kapcsolatba:-)) Csak nagyon tetszik,lehet,hogy holnap,vagy holnap után elkészítem:-)

margit2 2011.02.04. 17:59:30

Ezt javasoltam én is! %wink%

ételital 2011.02.05. 22:05:35

Rég jártam a blogokon, de látom azóta is finom ételeket és süteményeket készítesz.

margit2 2011.02.06. 08:02:33

Iluska! Köszi, aranyos vagy. %smile% ... Már én is hiányoltalak, a saját blogodban is, láttam, hogy nem jelentkezel jó ideje... Remélem, hogy nem betegség miatt....

vnj 2011.02.06. 19:51:10

Hú de rég sütöttem túrósat, pedig mennyi mindent lehet belőle készíteni %smile%

margit2 2011.02.06. 20:05:19

... Időnként én is megfeledkezem róla... Aztán van úgy, hogy egymás után túrósakat csinálok! %razz%

Málnahab 2011.02.07. 08:17:33

Szép napokat!:-) Ölellek!

margit2 2011.02.07. 10:24:53

Köszi, Neked is! %smile%

D. Móni 2011.02.08. 10:53:38

Hmm!! Merényleg egy diétázóra nézve! Nagyon guszta!

margit2 2011.02.08. 19:34:59

Móni! Nézni szabad! %wink%

vnj 2011.02.09. 05:47:06

Margitka, kekszmasszából dinnyesütit csináltál már?

margit2 2011.02.09. 10:21:21

Judit! Én még nem, de az egyik fórumozóm, Tüncike igen, a receptjét megtalálod itt: http://margit2.extra.hu/sussunk2.htm#dinnyecskek %smile%

vnj 2011.02.10. 05:45:33

Köszönöm %wink%

margit2 2011.02.10. 08:18:15

Judit! Nagyon szívesen! ... Majd számolj be róla, hogyan sikerült! %smile%
süti beállítások módosítása